Пошук по сайту

Двадцять років храму відзначили у Старих Бродах

4 жовтня подячною Архиєрейською Літургією відзначили двадцяту річницю освячення храму із престольним празником св. Теклі у парафії Старих Бродів.

Святкове богослужіння очолив Преосвященний владика Михаїл Колтун, який 6 серпня 1995 року освятив цей храм. До святині чисельно прибули парафіяни та гості, священики Бродівського та інших деканатів, спільне моління ангельським співом прикрашали семінаристи Львівської Духовної семінарії. Діти катехитичної школи вітали владику та гостей зичливими словами та піснею. Біля церкви був встановлений святковий банер, стенди із фотографіями із життя парафії та фотоальбом з дня освячення храму, який з зацікавленням переглядали парафіяни і тішилися, що знаходили свої обличчя в історії парафії.

Владика закликав присутніх плекати християнську віру, завдяки якій повстав такий величний храм. Архиєрей заохотив парафіян з такою самою вірою молитися за Україну і «Господь всупереч багатьом розчаруванням, які побутують між людьми, нам допоможе». Архипастир зазначив, що «час оснування цього храму був не менш тривожний як сьогодні, але відтоді до тепер ми бачимо плід Божого благословення, плід вашої віри, яка провела вас через всі недостатки і сьогодні ми як в Божому царстві в Його храмі». «Ви бачите, що Бог нашими кволими руками, нашим слабким духом збудував цей храм» і «з вірою треба сподіватися на краще і воно прийде як в Євангельській розповіді про чудесну ловлю риб». Далі архиєрей запевнив: «Все, що Бог нам дав, навіть ці випробування нашої долі і віри, послужать для того, що Він набагато краще нам дасть ніж ми просимо чи стараємося. Ми не могли 20 років тому бачити сьогоднішній день, але нині ми стверджуємо славу Божу, вірність Йому, Його запевнення в нашому житті, що наші добрі старання будуть винагородженні».

Отець Іван Вихор, настоятель парафії, розповів, що «спільними зусиллями парафіян і доброчинців було збудовано цей святий храм». Відтак запевнив: «Ми з особливою пошаною ставимося до цього храму, доглядаємо його і пам’ятаємо, що тут перебуває Господь. Найперше ми дякуємо Богові, що маємо гідне місце звершувати Безкровну Жертву Христа Спасителя, приймати Боже Слово і скріплювати себе у Святому Причасті. Просимо Господа, щоби формував в наших душах свою святиню».

Свято завершилося освяченням води, розділенням короваю між усіма присутніми та мированням.

Довідка

Відродження парафії почалося з 1991 року: 13 грудня 1991 р. проведено державну реєстрацію релігійної громади УГКЦ і збудовано тимчасову каплицю, для богослужінь. Настоятелем парафії призначений о. Іван Вихор. У 1991-1995 роках велося будівництво церкви. Храм Собору Пресвятої Богородиці з престольним празником святої Теклі Первомучениці освячено 6 серпня 1995 року. Чин освячення церкви здійснив Преосвященний владика Михаїл Колтун. 6 листопада 2005 році у парафії на вул. Г. Храпая, мікрорайон Червоні казарми, поставлено і освячено тимчасову каплицю Пресвятої Богородиці Владичиці України. У парафії діє церковне, харитативне та братство Св. Вервиці. Марійська Дружина та Вівтарна Дружина розвивають працю з дітьми і молоддю.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336