Пошук по сайту

Митрополит Ігор очолив урочисте богослужіння у Жовкві

4 жовтня з нагоди празника святого мученика Партенія урочисту Архиєрейську Літургію у храмі Пресвятого Серця Христового очолив Митрополит Львівський Ігор Возьняк.

З щирими привітаннями зустрічали Митрополита Ігоря монаша спільнота Чину св. Василія Великого із ігуменом о. Веніамином Чернегою та запрошеними священиками.

«Людина пересувається своїм життям у горизонтальному напрямі, живе та діє на землі; але її земне буття постійно пересікається з вертикальним напрямом: думами про Бога, Небесне Царство, про безсмертність, щастя, тобто, з відношенням до вічності. Це становить хрест, пересікання двох ліній: дочасної та вертикальної, вічної. Вертикальна лінія веде до Бога, це – зв’язок людини з Богом. Як ми, якими вузлами пов’язані з Господом? Він закликає усіх до праці над спасінням душі, але вказує, що на землі необхідно її погубити ради нього та Євангелії? Отже, жити з Богом та Євангелієм, означає втрачати душу для світу, йти врозріз з пропозиціями світу, не потурати йому своїм життям. Людині потрібно здобувати Господа, а не світ, бо світ не спасає, а Бог спас увесь люд цього світу» – запевнив Митрополит.

По завершенні Божественної Літургії, монаша спільнота висловила вдячність Архиєрею, відтак Мирополит уділив усім присутнім архиєрейське благословення.

Згідно повідомлення: http://www.ugcc.lviv.ua/

Довідка

Святий мученик Партеній жив у ІІІ столітті. За життя був римським воїном, проте через віру в Христа загинув мученицькою смертю. Його мощі понад тисячоліття зберігалися в римських катакомбах, згодом – у Відні. А 1784 року цісар Йосиф І дозволив перевезти святиню до Жовкви. Відтоді мученик став покровителем цього міста. Нині мощі святого зберігаються в місцевому храмі Пресвятого Серця Христового при монастирі отців Василіан.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336