Послання 2024

Пошук по сайту

Капелани привітали військовослужбовців зі cвятом Покрови Пресвятої Богородиці

14 жовтня з нагоди Дня захисника України військовослужбовці разом з військовим єпископом та капеланами молилися в с. Пирогів у старовинній церкві (1792 р.) Покрови Богородиці.

Щорічний захід організував Департамент Патріаршої Курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України. Літургію очолив владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту, у співслужінні військових капеланів УГКЦ. Проповідь виголосив о. Олег Олекса, секретар Блаженнішого Святослава і виходець із селища Жвирка нашої єпархії. Проповідник розповів про історію празника, його важливе значення для нашого народу та українського війська.

Єпископ привітав захисників держави зі святом Покрови та з молитвою доручив військовослужбовців опіці Пресвятої Богородиці. Архиєрей зазначив, що завдяки опіці Пресвятої Богородиці наші воїни вистояли під натиском ворогів і її Покров є запорукою нашої перемоги. «Ми відповідальні за той Покров, як ми завдяки ньому боронемо Україну. Це є наше велике призвання, щоби під цим Покровом могли діяти в захисті нашої Батьківщини, її свобод і прав. Святий Покров у тих діях є успішний, запевнений, він дає силу і відвагу». Владика поділився власним досвідом, що «відважний не той, хто страху не має, а той, який не перестає діяти». «Це власне та відвага, яку нам запевняє святий Покров. Ми його отримали, щоб ділити, множити у нашому житті, щоб ми могли його подарувати. Сьогодні ми збираємося і несемо цей Покров один одному на зустріч. І як важно, коли бійці на фронті, в ризикованих місцях заявляють, що найважніша допомога – це те, що інші моляться за них», - наголосив архипастир.

Після богослужіння на території музею відбулися козацькі забави та виступи фольклорних колективів. Всі охочі могли скуштувати правдивих страв козацької кухні.

ВІДЕОРЕПОРТАЖ

Прес-служба єпархії, Департамент військового капеланства

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336