Пошук по сайту

Представники єпархії відвідали українську парафію у Гданську

25 жовтня єпископ Михаїл Колтун, священнослужителі єпархії та миряни-природоохоронці відвідали парафію св. Вартоломея, до якої належать також вихідці з теренів Сокальсько-Жовківської єпархії.

У конкатедральному храмі Вроцлавсько-Гданської єпархії владика очолив Архиєрейську Літургію, під час якої виголосив проповідь про значення парафії у житті християнина. «Ви є парафія, яка свідчить на весь світ про вашу віру. Ваш голос віри та молитви є знаний Богом і воплочується в життя. Не треба применшувати свого християнського покликання у цьому глобальному світі, бо Господь пам’ятає про кожного що з ним діється». Далі архипастир зазначив: «Наше життя треба культивувати в традиції Греко-Католицької Церкви, з її історією, обрядами, звичаями і це має богословське значення. Навіть те, що Церква була переслідувана, ніяк не применшує її, а навпаки це наша особливість у її відродженні». Архиєрей наголосив: «Господь дбає про найменшого! Так як він опікується цілим світом, так він опікується кожним з нас. Відтак Бог дає нам завдання: опікуйтеся цим світом, будьте мені подібними. Це є наше спільне покликання – розвивати Божі дари любові, єдності між нами, щоби ми ставали живою парафією».

Владика запросив до слова пана Анджея Краінського, який маючи родинні коріння із Сокальщини запросив єпархіальну делегацію до Гданська. Пан Андрій розповів як познайомився з владикою Михаїлом у Сокалі і як виникла спільна тема – запровадження культурних традицій полювання в Україні беручи за приклад мисливство під патронатом св. Губерта у Польщі.

Отець Ярослав Валюх, капелан мисливців, подякував за спільну молитву всім парафіянам кажучи, що надзвичайно «приємно бачити вас рідних нам, близьких по крові, вірі та обряді». Особливо священик висловив вдячність місцевому пароху отцю-мітрату Йосифу Улицькому за запрошення та за підтримку України в часі Майдану.

Після Літургії відбулися зустрічі священнослужителів з парафіянами біля храму, відтак розмова перейшла у парафіяльний будинок, де учасники поспілкувалися з владикою про стан справ в Україні.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336