Послання 2024

Пошук по сайту

Священики та парафіяни вшановували сучасних Героїв України

19 – 21 лютого 2016 року, у дні пам’яті Героїв Небесної Сотні, священики та парафіяни у своїх селах та містах взяли участь у церковних чи громадських заходах присвяченим сучасним героям України.

В соціальній мережі опубліковані такі відомості:

«У селі Старгород (Сокальщина) вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. В місцевому храмі о. Степан Ділай відправив молебень до Пресвятої Богородиці, парафіяни молились за мир, за спокій у нашій державі. Опісля всі перейшли на майдан, до пам’ятника Героїв Небесної Сотні та борцям за волю України, який вперше споруджений у районі в цьому населеному пункті. В почесному строю з прапорами стояли школярі. Тут відбулася панахида, молитовно вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні та вояків АТО».

«19 лютого у Буську відбулося народне районне віче в пам’ять Героїв Небесної Сотні. Настоятелі місцевих храмів о. Микола Салабай і о. Михайло Смачило біля меморіалу Героям Небесної Сотні разом із громадою помолилися за українських Героїв та запалили лампадки пам’яті».

«Герої не вмирають» під таким гаслом було проведено вечір реквієм по вшануванні Героїв Небесної Сотні у с. Синьковичі Рава-Руського деканату.

День пам’яті Героїв Небесної Сотні у с. Хитрейки Рава-Руського деканату відзначили з гаслом: «Небесна Сотня дивиться на нас».

«20 лютого сокальчани вшанували пам’ять героїв Небесної сотні. Учасники заходу запалили лампадки та поклали квіти біля стіни-пам’яті героїв Небесної сотні, де також хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих на Майдані та на Сході. Після чого священнослужителі різних конфесій міста відправили панахиду. У спільній молитві сокальчани згадали про кожного Героя, який віддав своє життя заради кращого майбутнього України».

«В селищі Олесько 21 лютого відбулося віче пам’яті Небесної сотні… Незважаючи на несприятливу погоду жителі зібрались на майдані, щоб вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні… Настоятель місцевого храму о. Ігор Суходольський відслужив панахиду за полеглими героями, усі присутні хвилиною мовчання вшанували героїв Небесної Сотні, а потім очевидці цих буремних подій ділилися спогадами».

Згідно повідомлень у фейсбуці та Буського радіо

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336