Послання 2024

Пошук по сайту

Священики єпархії провели робочу зустріч з ректоратом Лісотехнічного Університету

19 квітня священики управління Сокальсько-Жовківської єпархії з метою співпраці провели організаційну ознайомчу зустріч з ректоратом Національного Лісотехнічного Університету України.

Зокрема протосинкел о. Володимир Коткевич презентував до бібліотеки університету книгу-літопис єпархії в світлинах з служіння Преосвященного владики Михаїла Колтуна, а також коротко розповів про уряд та специфіку праці єпархіального управління, яке зацікавлення у різносторонній співпраці з освітніми закладами.

В свою чергу о. Степан Макар, синкел у справах парафій, зазначив, що сьогодні багато громад прагнуть облагородити не тільки храм, але і територію довкола храму і співпраця з університетом в сфері розроблення ландшафтного дизайну була би взаємовигідна та цікава.

Голова єпархійної комісії у справах екології о. Тарас Дзьоба, зазначив, що екологічні ініціативи на території єпархії втілюються у трьох площинах: освітній, молитовній, а також практичній та розповів стисло про діяльність екологічного бюро.

У свою чергу академік НАН України і ректор університету Туниця Юрій Юрійович запевнив у готовності до плідної праці згадавши, що спільне об’єднання зусиль в сфері плекання любові до природи – запорука успіху. Також професор пригадав, що вже долучався до плекання християнської свідомості зокрема через авторські статі у журналі «Християнин і світ»

Загалом зустріччю було обумовлено мапу подальшої співпраці між структурами єпархії та лісотехнічним університетом, зокрема в рамках проведення фахових розробок ландшафтного дизайну для парафій.

о. Тарас Дзьоба

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336