Пошук по сайту

"Бузьки. Березень. Весна", - відкриття виставки за участю єпископа

12 листопада 2016 року у місті Львові єпископ Михаїл Колтун та о. Василь Кметь, голова єпархіальної молодіжної комісії, взяли участь у відкритті виставки "Бузьки. Березень. Весна" художниці Роксоляни Прийми-Таміоли, яка демонструється в Арт Галереї Вишинської.

СВІТЛИНИ

Єпископ Михаїл, який знайомий з творчістю художниці понад двадцять років, наголосив: "У картинах можемо побачити фрагменти живої природи, яка нас тішить. Дивлячись на них підкреслюється тема боротьби за життя. Це той дарунок, який Господь посилає на землю, щоби ми могли відчути Його любов і піклування над тим світом. Мені дуже імпонує приклад святого Ґуберта, який одного разу на полюванні над головою оленя побачив Христа і зупинився. Після цього став побожним християнином і вважається патроном опіки всього живого. Пані Роксоляна теж вловила мить і зупинилася. Вона відкрила і щоразу відкриває цю мить. Губерту судилося бути святим і я думаю ті люди, які вловлюють ту мить теж мають в цій святості участь". Далі єпископ закликав присутніх: "там, де ви живете так багато світу Божого, щоб ним захопитися, щоби його рятувати, його підтримувати і передати усім іншим".

Пані Роксоляна розповіла, що назву виставки взяла із вірша владики Михаїла. "Назва зародилася минулого року. Я читала вірші владики і серед них був такий рядочок: "Бузьки. Березень. Весна". Це мені ввійшло в голову і я розумію: осінь, депресія, зима... але це не є біда, бо будуть: "Бузьки. Березень. Весна". Тоді почала малювати (маємо хатку в Буському районі) краєвиди, які мене оточують і вирішила в кожен краєвид давати те, що зігріває, щоб було добре так як "Бузьки. Березень. Весна".

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336