Пошук по сайту

У Вербну неділю в Красному звершено Архиєрейське богослужіння

9 квітня, у день свята Входу Господнього в Єрусалим, владика Михаїл Колтун звершив Архиєрейську Літургію, виголосив проповідь, освятив вербні галузки та благословив ними парафіян та гостей храму св. пророка Іллі селища Красне Буського деканату.

СВІТЛИНИ

У проповіді архипастир сказав: «Сьогодні є унікальна нагода для нас своїми практичними діями долучитися до Євангелії і вербовими гілками вітати Ісуса Христа. Ми часто сприймаємо Євангеліє на слух, але не завжди його виконуємо і живемо нашим повсякденним життям. Знаємо, що треба в неділі і свята йти до церкви, ранком і вечором молитися, та звичайні християнські практики виконувати… На Вербну неділю ми освячуємо лозу, її прикрашаємо, нею один одного вітаємо, приносимо її з Божим благословенням до дому, щоби з тим нашим входом це благословення ввійшло і перебувало в нашій оселі. Щоби ця верба унаочнювала ту радість з якою Ісус Христос йшов людям на зустріч і люди його зворушено вітали, навіть діти, які ще можливо не розуміли, але так спонтанно, невимушено кричали: «Осанна, благословенний, хто йде в ім’я Господнє». Далі архиєрей продовжив: «Ми часто йдемо з тими галузками не задумуючись до глибини святої Євангелії, але йдемо, щоб заявитися перед Богом, щоб Він пам’ятав про наше життя, про наші труднощі, бо так багато ми маємо пригноблення в житті як поверхового так і в нашій душі внутрішнього. Зокрема ми перебуваємо в пережиттях за долю України, за долю нашу: як нам життя виявиться, яка буде наша доля. На фоні того, як Господь воскресив Лазаря ми стаємо перед очі Ісуса Христа, його вітаємо, щоби показатися Йому зі своїми пережиттями за долю України, за долю тих, які воюють, які наражені на смерть. Ми в з тими переживаннями ввіряймося Йому, тому Переможцю життя і смерті, щоби Господь нас зберіг в житті».

Після Літургії єпископ закцентував і побажав: «Ми сьогодні є учасниками тої живої Євангелії. Хай вона здійсниться в вашому житті, щоб ви зажди в своєму серці плекали довір’я до Бога».

Отець Степан Жукровський, настоятель парафії, звертаючись до владики підсумував: «Ми зворушені цим прекрасним богослужінням, бо «нині благодать Святого Духа зібрала нас». Так як Господь входить в Єрусалим, так і ви приїхали з архипастирським благословенням, щоби нас підкріпити, поблагословити і допомогти. Щоб на цій землі, де ви народилися, де ступали, можливо і не могли подумати, що благодать Святого Духа приведе в таке велике архиєрейське служіння… Від імені нашої парафії прийміть найкращі вітання».

Відтак було прочитано молитву на благословення дітей, молоді та освячено вербу.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336