Пошук по сайту

В єпархії стартувала Школа Християнського Аніматора (ШХА)

Комісія в справах молоді Сокальсько-Жовківської єпархії, з благословення правлячого Архиєрея кир Михаїла Колтуна, започаткувала Школу Християнського Аніматора (ШХА) для молоді єпархії.

Школу створено з метою забезпечити молодь знаннями і навиками для волонтерської праці та різних заходів на рівні деканату та єпархії, а також для організації та проведення літніх таборів при парафіях.

СВІТЛИНИ

Перша зустріч пройшла 22 лютого у м. Червонограді, на яку з’їхалось 45 молодих людей з 8-ми деканатів єпархії віком 16-26 років. На запрошення організаторів навчання до молоді завітав директор ШХА Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Ярослав Шевчук зі своїми аніматорами.

В першій половині навчального дня о. Ярослав презентував Школу Християнського Аніматора, яка діє у м. Тернополі вже протягом багатьох років, розповідав про аніматорство, як проходить в них навчання і яких результатів вони вже досягли. Також учасники познайомились між собою за допомогою гри, яку провадили аніматори ШХА з Тернополя.

Після обіду учасники школи були поділені на дві команди і зіграли «Морський бій», а після гри танцювали банси.

Вже зовсім скоро буде друга зустріч, але цього разу у м. Жовква. Загалом до літа відбудеться ще чотири зустрічі і тренінговий табір для учасників школи. Також усіх, хто навчається на даному курсі, буде залучено до організації і проведення різних заходів в межах деканату і єпархії.

Інформацію подав о. Йосип Скоробогатийзаступник голови Комісії у справах молоді Сокальсько-Жовківської єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336