Пошук по сайту

Пастирський візит Архиєрея до м. Червоноград (Божественна Літургія, футбол, гаївки)

У вівторок 10-04-2018 р. Б. Владика Михаїл Колтун Очолив Божественну Літургію у монастирському храмі св. Юрія ЧСВВ у м. Червонограді, після чого благословив початок футбольного турніру між командами «Рочин» та «Миколаїв», а також своєю присутністю взяв участь в гаївках, що відбувались у центрі міста.

«Переживаємо час Великої Радості Воскресіння Христового. Господь себе довірив нам і Він хоче, щоб ми себе довіряли ближньому.
Нашим завданням є жити не тільки йдучи за матеріальними благами. Нашим завданням є приділити собі уваги, докласти зусиль для збагачення нашої віри. Не тільки знати, що Ісус Христос воскрес, але спілкуватися з Ним та довірятися Богові, так як Він довірився нам і полюбив нас до аж смерті на хресті.

СВІТЛИНИ

Ми не можемо бути легковажними та байдужими, бо це наше життя коштує терпінь і смерті Господа нашого Ісуса Христа. Дорога нашого християнського життя повинна завжди бути направлена до Бога. Яку погоду ми створюємо в своєму серці? В чому ми звіряємося Господу і про що спілкуємось з Ним? Що Той Господь який нас настільки полюбив, що аж віддав за нас життя, що Він знаходить в нашому серці? Треба щоб ми наповнювались Божим слово та вірою, а наша віра, це є спілкування з Богом. Маємо прагнути духовного збагачення, щоби радіти за себе та за свого ближнього і дарувати йому ту любов, яку Господь нам подарував – це є наше покликання, це є наші щоденні духовні вправи, не тільки змовити «Отче наш» і «Богородице Діво», але й читати катехизм нашої віри, чого Церква нас навчає.
Так як в сьогоднішнім Євангелії Господь запитує учнів чому вони засмучені, то так само  сьогодні Він і нас запитує, про що ми думаємо, що ми говоримо про те, що Ісус Воскрес.

Як апостоли не сподівалися побачити Христа при ламанні хліба, то так само часто і ми не сподіваємося, що Господь є поруч з нами та слухає нас і хоче прийти до нашого серця, щоб ми Йому довірилися, і щоб цю Любов, яку Він нам дав, ми адресували нашим ближнім.
«Мир мій залишаю вам» говорить Христос, тому приймімо цей Його мир та ділімось ним з тими, кого зустрічаємо на своєму життєвому шляху… (Зі слова Преосвященного Владики Михаїла).

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336