Пошук по сайту

"Ми потребуємо робити добрі справи в житті, щоби уподібнитися до Господа Бога" Кир Петро в Радехові

 

19 грудня 2018 р. Б. владика Петро (Лоза) єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії, у співслужінні священиків очолив Божественну Літургію у храмі св. Миколая в Радехові. 

Свою проповідь владика поєднав із особою св. Миколая та з євангельським уривком про блаженства (Лк.  6, 17-23). "Чи ми би не хотіли бути подібними до нього (св. Миколая), чи ми би не хотіли його наслідувати в тому милосерді і доброті до інших людей?

Ми знаходимося в часі різдв'яного посту, в часі, який готує нас до приходу Божого Сина на землю... Св. Миколай не міг рівнодушно дивитися на те, що є нужда в цьому світі. І скільки в нього було можливості, він допомагав, але цікаво, що ця його допомога була прихована. Допомагаючи комусь, він не хотів, щоб інші про це знали. Маючи великі багатства, які св. Миколай унаслідував від своїх батьків, він не затримував їх для себе, а ділився з тими, хто потребував допомоги. 

Бог хоче подарувати людині спасіння, щоб вона вічно перебувала з Ним в небі...

СВІТЛИНИ

Людина буде подібна до Господа тоді, коли робитиме ті самі діла, які робить Господь, а що Господь робить по відношенню до людини? Господь для нас робить добро...

Ми потребуємо робити добрі справи в нашому житті, щоби уподібнитися до Господа Бога...

В нашому серці не може бути байдужості, байдужості до наших ближніх. Коли ми будемо жити в переживанні і піклуванні одні про одних, то зможемо перебороти різні виклики...". Проповідь можете переглянути тут.

По завершенні Божественної Літургії, слова привітання висловив настоятель храму о. Володимир Царик, після чого архиєрей роздавав дарунки від св. Миколая. Опісля у храмі відбувалось мировання, а на дворі, біля каплички, Архиєрей здійснив чин малого водосвяття.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336