Послання 2024

Пошук по сайту

У Кам’янці-Бузькій проведено районний фестиваль вертепів

З метою збереження звичаїв та традицій, в часі Різдвяних свят у приміщені Народного дому м. Кам’янка-Бузька відбувся районний фестиваль вертепів «Ой, радуйся земле, Син Божий народився».

Туди з’їхалися вертепи з навколишніх сіл, аби показати дійство народження Ісуса Христа. Глядачі мали змогу переглянути вертепи семи колективів з таких сіл: Зубів міст, Новий Яричів, Руда Сілецька, Обидів, Нагірці та Батятичі.

На фестивалі було представлено два вертепи з села Батятичі: вертеп храму Святого Юрія Побідоносця та вертеп храму Собору Пресвятої Богородиці. Ці вертепи показали високу виконавську майстерність та хорошу підготовку за що були нагороджені Подяками голови РДА та голови Районної ради.

Виступи вертепів, були цікаві, адже показували, як сільські люди вміють, зберігати тисячолітні традиції та християнські звичаї рідного народу. Кожен колектив мав свій сценарій постановки вертепного дійства, свої костюми, які у багатьох випадках пошиті своїми руками.

«З таким добрим початком є щирі сподівання, що справа матиме добре продовження, щоб наступного року більше вертепних колективів з району могли взяти участь у фестивалі вертепів».

Повідомив Роман Калник

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336