Пошук по сайту

Апостольським благословенням завершилися місії у Руді-Сілецькій

З 22 по 28 серпня у парафії с. Руда-Сілецька Кам’янка-Бузького деканату проходили Святі Місії, на завершення яких, Преосвященний владика Михаїл Колтун уділив усім учасникам Апостольського благословення.

Звертаючись до парафіян та вірних з довколишніх місцевостей архиєрей сказав: «Ми чекаємо і стараємося про Божу ласку, щоб Господь почув, прийняв наші молитви і воздав великою своєю милістю… Бачу, що ця церква стала через вас, через вашу діяльність, через ці Святі Місії, живою, церквою живої віри, церквою живого Божого слова. У цьому храмі промовляють до нас святі реліквії, які пережили свою історію на землі. Це і Пресвята Богородиця і Святий Папа Іван Павло, Микола Чарнецький і Хрест Господній з Глинян. Все це, промовляє до нас і залишається нам теж промовити тою вірою, якою жив Іван Павло ІІ та Миколай Чарнецький». Відтак єпископ зазначив: «Я переповнений великим зворушенням за вашу згуртованість, за вашу активність до тих подій, які проходять в цьому храмі. Насправді цей храм визначається присутністю живого Духа».

З нагоди Місій до храму було привезено мощі п’ятдесяти святих з Собору св. Юра зі Львова, чудотворну ікону Ісуса розп’ятого з Глинян, ікону з мощами св. Луїджі Оріоне, копію ікони Почаївської Богоматері, копію чудотворної ікони Гваделупської Богородиці, а також вже постійно в храмі перебувають мощі св. Йосафата, св. Івана Павла та блаженного Миколая Чарнецького.

Виголошували духовні науки: о. Роман Синицький - канцлер єпархії, о. Андрій Лукачик - настоятель храму з Глинян, о. Володимир Коткевич – протосинкел єпархії, о. Ярослав Малиш – секретар єпископа, о. Роман Кравчик – адміністратор Собору св. Юра у Львові, о. Еджідіо Монтанарі – настоятель отців Оріоністів в Україні.

Отець Богдан Стефанишин, настоятель парафії, повідомив, що місії були приурочені ювілею 400-ліття старою церкви, якої вже не має, але пам’ять про неї зберігається у парафії.

Під час місій вірні з усієї околиці чисельно приступили до Таїнств Сповіді і Святого Причастя.

На завершення місій архиєрей прочитав молитву апостольського благословення та уділив його для всіх учасників. Відтак присутні процесійно попрямували до місця, де встановлено кількаметровий місійний хрест, який освятив єпископ Сокальсько-Жоківський.

СВІТЛИНИ

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336