Пошук по сайту

У Волі Висоцькій провели духовний вечір приурочений митрополиту Андрею

6 грудня у Народному домі с. Воля Висоцька Жовківського деканату відбувся духовний вечір, приурочений 150-річчю від дня народження митрополита Андрея Шептицького.

"Неначе праведних дітей, Господь, любя своїх людей, Послав на землю їм пророка - Свою любов благовістить, Святому розуму учить". Такими словами Т. Шевченка розпочали духовний вечір ведучі Світлана Ніколаєнко і Віталій Червонящий.

Прославляючи Господа, вокальний ансамбль Народного дому виконав пісні "Прославимо маму, що кличе до храму", "Хочу я з тобою жить" "О Царице!", "У молитві схиляюсь".

Читець Руслан Звір прочитав листа Андрея Шептицького своїй мамі "Мій виклад", а Марія Цюпка продекламував вірша Богдана Лепкого "В церкві святого Юра". Вірш Василя Щурата "В Суздальській тюрмі" продекламував Михальчук Сергій, а Максим Козакевич прочитав вірш Юстини Чуб "Заповіт Владики".

Приємно вразила присутніх солістка районного Народного дому Наталя Полоцька, яка проспівала ряд пісень на духовну тематику.

На духовному вечорі були присутні священики-василіяни - о. Інокентій, та о. Полікарп - голова Місії прослави святих Української Греко-Католицької Церкви.

Отець Полікарп розповів про Митрополита Андрея Шептицького та наголосив, що він є однією із великих постатей в УГКЦ, а його духовна велич є унікальним явищем в історії української духовності ХХ століття. "Митрополит ніколи не залишався байдужим до жодної ділянки як духовного, так суспільно-економічного і політичного життя українського народу, був справжнім Пастирем, яким вибрав його сам Господь", - сказав священик.

Також священики продемонстрували фільм про життя А. Шептицького.

На завершення о. Інокентій, ЧСВВ, подякував усім за участь у духовному вечорі, учасникам художньої самодіяльності за виступ, керівнику народного дому Вірі Подольській за гарну організацію та подарував усім присутнім образки праведного Андрея Шептицького.

Повідомила Галина Фесюк

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336