Пошук по сайту

«Таємниця джерела Милосердя», - тема канікул у Добросині

У с. Добросин Рава-Руського деканату при храмі Воздвиження Чесного Хреста Господнього пройшли веселі канікули з Богом на тему: «Таємниця джерела Милосердя».

Близько ста дітей різного віку змогли відпочивати і духовно розвиватися разом з Богом. В цьому їм допомагали аніматори з «Центру Академічного Душпастирства»: Оксана Цюпка та Тетяна Малицька. Цього року, як вже і декілька років поспіль, велику підтримку і допомогу в проведенні табору надавали парафіяльні помічники-аніматори. Підготовку і навики в цьому вони здобували впродовж року, - проходячи вишкіл в парафіяльній катехитичній школі ім. о. Теодора Зради.

Табір розпочався із спільної молитви всіх учасників. З привітальним словом звернувся о. Богдан Мурований, який розповів про рік Божого Милосердя, милосердя Бога до кожної людини, милосердя між людьми. А особливо наголосив про потребу бути милосердними, як Отець наш небесний. На домашнє завдання кожен учасник табору отримав постанову пригадати діла милосердя для душі і діла милосердя для тіла. А також кожного дня всі разом розважали над цими чеснотами.

В програмі канікул відбувались різноманітні художні постановки в яких головні герої своїм прикладом надихали до творення добрих діл та допомагали в катехизації. Учасники дійства розгадували таємницю зникнення води в джерелі Милосердя. Кожного дня дітям пропонували цікаві теми для роздумів: «Бути милосердним – це йти на зустріч», «Бути милосердним – це слідувати за Христом як своїм провідником», «Бути милосердним – означає терпіти випробування», «Бути милосердним – це слідувати за покликом серця», «Джерело милосердя – в кожному з нас». Своїм прикладом герої вказували дітям шлях до Милосердя, яке починається в кожному з нас.

Проте Веселі канікули з Богом не могли обійтися і без веселих ігор. В цей час діти насолоджувались різноманітними розвагами і ставали ближчими один до одного. Та ніщо так не гуртує та об’єднує таборят як спільний обід! Саме ця нагода - побути всім разом на одній території - дає можливість поділитися своїми емоціями від пережитого. Це можливість дізнатися більше про уподобання своїх нових друзів за обіднім килимком, і поділитись з ними канапкою, адже ніде так добре не смакує як з другом на природі. Одним із моментів табору була зустріч учасників міжнародного українсько-польського велопробігу, де діти розгорнули великий український прапор, чим підтримали учасників і показали добрий приклад добросусідства.

На завершення священик розповів дітям про постать о. Теодора Зради, який був замордований комуністами в червні 1941 року, і похоронений біля церкви, в честь якого і названа парафіяльна катехитична школа. Всі разом помолилися на могилі отця страстотерпця.

За активну участь у житті табору, та за прагнення пізнати Бога і полюбити ближнього о. Богдан разом з аніматорами вручили грамоти та солодощі учасникам веселих канікул.

Оксана Цюпка

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336