Послання 2024

Пошук по сайту

«Щоби діти веселились, біля церкви майданчик спорудили»

27 грудня у парафії Собор Пресвятої Богородиці і святої первомучениці Теклі, що на Старих Бродах, відбулося свято для малечі та дорослих – посвячення дитячого майданчика, який став окрасою на території церкви.

Після Божественної Літургії оо. Іван та Богдан Вихори, парафіяни, запрошені гості та дітвора спільною молитвою звершили чин освячення. Настоятель храму о. Іван Вихор привітав усіх присутніх з святочним дійством, подякував усім, хто долучився до створення дитячого майданчика та наголосив на важливості спорудження дитячої площадки на території церкви, яка послугує дітям для дозвілля та духовного виховання. Адже, як сказав святий Джованні Боско (Дон Боско), треба заповнити увесь вільний час дитини корисними справами, щоб вона не мала часу робити погані діяння. Власне, духовному зростанню дітей святий присвятив усе своє життя, створюючи різноманітні дитячі та молодіжні організації, які би провадили дітей та молодь по правильному життєвому шляху.

Таким добрим орієнтиром у розвитку дітей послугує дитячий майданчик на Старобрідській парафії, який дасть дітям не лише можливість витрачати енергію, а й духовно збагачуватися.

Зі словами привітання до парафіян звернувся міський голова Анатолій Белей, який наголосив на правильності прийняття рішення у встановленні майданчика на території церкви, адже при храмі виховуються діти і ворота церковного подвір’я завжди відчинені. Також висловив слова подяки настоятелям та усім, хто долучився до створення дитячої площадки.

На завершення урочистості привітали зі святом та подякували за майданчик винуватці дійства – найменшенькі парафіяни, діти катехитичної школи Матері Божої Неустанної Помочі, яка діє при храмі Собор Пресвятої Богородиці і святої первомучениці Теклі. Дитячими віршиками та піснями завершилося урочисте дійство – відкриття дитячого майданчика, опісля діти почастували усіх присутніх цукерками.

Дитячий майданчик зведений за допомоги та підтримки голови міста Броди та депутатів міської ради, багатьох жертводавців, які доклали час та зусилля аби спорудити каруселі, пісочницю, дитячий будиночок, гірки, баскетбольне кільце та інші розваги для дітей.

Вихор Марія,

Студентка ЛНУ ім. І. Франка

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336