Пошук по сайту

Покровські дні духовної віднови у Зашкові

10 – 11 жовтня у церкві св. арх. Михаїла с. Зашкова Дублянського деканату відбулись реколекції перед малим празником парафії – Покровом Пресвятої Богородиці, адже на честь цього свята у селі є каплиця.

Дні духовної віднови провадив о. Андрій Корчагін, парох каплиці та майбутнього Храму св. муч. Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії м. Львова. Отець А. Корчагін вже вдруге проводить реколекції у Зашкові, перші тривали під час Великого посту цього року.

У п’ятницю парафіяни зустрілись у храмі на Вечірній з Литією та Літургії. Цього вечора був також окремий час для дітей та молоді, що завершився частуванням у катехитичному класі. У неділю реколекції продовжились Акафістом до Покрову до Божої Матері, Утренею, Службою Божою, після якої був Чин освячення води біля каплиці. Після богослужінь охочі віряни зайшли до храму на концерт, присвячений Митрополитові Андрею Шептицькому. Артисти Львівської філармонії організували цей концерт благодійно, щоб зібрати кошти для лікування поранених бійців АТО.

У загальній науці отець-реколектант звернув увагу на тему друзів та віру. Друзями, які ніколи не зраджують, є добрі справи – молитва, піст і діла милосердя. Отець особливо закцентував на тому, ким для вірянина є Марія – Божа Матір. «Дитина Марії не впускає вервиці із рук, завжди прославляє свою Матір словами молитви «Радуйся, Маріє» і завжди ходить під Її опікою». О. А. Корчагін назвав Зашків «селом, у якому генералом є арх. Михаїл, а матір’ю – Богородиця» відповідно до посвят храму та каплиці у селі.

У науці для молоді отець Андрій наголосив, що Господь залишив нам шлях до щастя. Шлях невидимий, але реальний. Видиме ж дуже часто – віртуальне. Він підказує купи те, зроби те і будеш щасливий, але це не так. Господь залишив Божі заповіді як орієнтири на дорозі життя, щоб дійти до щастя і вже по дорозі бути щасливим. «Царство Небесне – в розумі та серці людини. Коли серце чисте, а ще є Божа ласка, то людина почувається щасливою» – зазначив отець проповідник. Після науки для молоді на частуванні у катехитичному класі присутні почали теж уживати нові терміни «щастя віртуальне» і «щастя реальне».

З кожними новими днями духовної віднови парафіян у храмі все більше, зокрема дітей та молоді. Тож цього разу черга до Таїнства покаяння не закінчувалась упродовж двох днів реколекцій.

Повідомила Олеся Пастущак

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336