Пошук по сайту

Присяга сокальської молоді – Христові

Нещодавно відбулася урочиста посвята в спільноту «Української молоді – Христові» в м. Сокалі.

«Українська молодь - Христові» при Катедральному храмі свв. апп. Петра і Павла діє з 2005 року. Перші УМХівці вже виховують дітей, готуючи нове покоління УМХ.

Урочистий захід розпочали з пізнання свого духовного стану в часі чувань, «живої вервиці». Потім - очищення та постанова змінитися під час Сповіді, Літургія та прийняття Ісуса у Св. Тайнах. І на завершення цього дня, уже близько опівночі – прийняття присяги УМХівця. Молодь, стоячи перед Розп’яттям та у присутності ближніх, визнала Спасителя Господом свого життя. Пообіцяла Йому вірність. Постановила докладати всіх зусиль для пізнання правд Церкви та їх ревного відстоювання. Пильнуючи чистоту своєї душі, у єдності з іншими УМХівцями, присягнула служити Богові, Церкві та Україні.

Як символ спільноти та світла, що сіятиме для світу, духівник о. Ярослав Валюх вручив членам «Української молоді - Христові» жовті краватки.

Молодь співала улюблені пісні, на яких виросла. Серед яких і «Будую спільноту». Духівник зазначив, що ми творимо спільноту, але найперше – Ісус. Тому важливо не забувати про основу всього.

Повідомила Оксана Загакайло

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336