Послання 2024

Пошук по сайту

У Савчині освячено новий престіл

9 червня, у храмі Успення Пресвятої Богородиці с. Савчин Сокальського деканату, єпархіальний єпископ Михаїл Колтун освятив новий престіл та очолив Божественну Літургію.

Звертаючись до присутніх у храмі, владика Михаїл наголосив: «Сьогодні Господь благословив цей жертовник, який ви силами праці своїх рук і пожертв виготовили та встановили. На ньому ми щораз, в усіх наших потребах, будемо приносити жертву за живих, на славу Божу, за померлих та у всякій потребі, яку ми сподіємось і за яку ми воздаємо Господеві подяку, честь і поклін, що ми можемо, недостойні, отримати Його ласку». Відтак архипастир заохотив вірних зростати у вірі так як вчить Євангеліє, де ми можемо черпати приклади для наслідування.

Настоятель парафії о. Іван Макар висловив вдячність архиєрею, священикам деканату та гостям за святкове богослужіння перед новим престолом. «Понад сто років не ступала нога єпископа до цього Божого храму. Був час коли храм стояв пусткою», - розповів о. Іван, але за останні двадцять років святиню оновлено і вона є перлиною сокальщини.

Після спільної молитви молодь та діти співали релігійні пісні та читали поезію присвячену парафіяльному святу.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336