Послання 2024

Пошук по сайту

«Веселі вихідні з Богом» проведено на Підкамінщині

У парафіях Св. Арх. Михаїла с. Паликорови, Св. Миколая с. Кутище і Св. Анни с. Яснище Підкамінського деканату проведено з 20 по 23 червня «Веселі вихідні з Богом».

Розпочалися вихідні Молебнем до Серця Христового у храмі с. Паликорови. Очолив богослужіння – о. Василь Гершон, адміністратор парафії. Сорок п’ять дітей взяли участь у спільній молитві.

Вступна наука, яку виголосив брат Михайло Озорович вказала на те, що ті чотири дні будуть пізнавальними, цікавими та корисними для духовного зросту.

Захоплючі ігри, веселощі, забави не залишали байдужою жодну дитину. «Веселі вихідні» були присвячені Рокові віри, а тому увага була звернена на підготовку до відновлення хресних обітів, у свято П’ятидесятниці під час Божественної Літургії.

Кількість учасників вихідних склала п’ятдесят вісім дітей, віком від п’яти до шістнадцяти років. «Вихідні із Богом» проходили на базі Паликоровівського НВК, а дітей із сіл Кутище та Яснище підвозив шкільний автобус.

День розпочинався із Літургії, а пізніше була руханка, зарядка, сніданок, розподіл на команди, катезації, веселі вікторини, командні змагання. Спільний похід на природу, з іграми, катехизацією, смачним кулішем та ще багато іншого втілювали у життя девіз цих вихідних «Великодушним будь і стань святим».

Спільна Літургія і відновлення хресних обітів у день Зіслання Святого Духа внесли у життя спільноти відчуття святковості. Найцікавішим змаганням неділі виявився конкурс – пошук скарбу (11 кг. солодощів, які поофірували Михайло Мигаль та Михайло Чумак) у селі. Святковий концерт для батьків та рідних, ділення скарбу, перегляд повчального фільму, у серці кожної присутньої людини запалили бажання завжди бути «великодушною людиною».

Завершували ці вихідні Молебнем у церкві – подякою Богові за успішне їх проведення.

Повідомив о. Василь Гершон

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336