Послання 2024

Пошук по сайту

Мандрівка у райський куточок Карпат

Вже минає довгождане літечко, а заодно і нагода весело й корисно помандрувати. Не за горами та пора, коли знову повернемося до робочих буднів: у кого почнеться навчання, а кого чекає робота. Хтось уже встиг помандрувати, а кого ще чекає незабутній відпочинок.

От і бродівські діти та молодь вже мали чудову нагоду відвідати закарпатський райський куточок і насолодитися величчю гір, чистотою гірського повітря та вражаючими пейзажами. Християнський табір проходив у смт. Славське, а саме у котеджі «Лис Микита», організаторами якого були оо. Іван та Богдан Вихори. Відпочинок на карпатській базі тривав тиждень для кожного заїзду. У першому заїзді відпочивали діти віком від 9 до 12 років, які перебували у таборі з 1 по 8 липня, другий заїзд – діти від 13 до 18 років, з 8 по 15 липня, третій – з 15 по 22 липня. Загалом учасниками табору було близько ста дітей. До того ж були діти з Києва, Одеси та Львова.

Християнський табір приурочений року віри і проходив під загальним гаслом «Віра без діл мертва». Кожен ранок розпочинався з молитов, після яких учасники християнського табору читали Святе Письмо та роздумували над темою дня: «Бог дарує нам світ», «Бог дарує заповіді», «Бог дарує нам Сина», «Бог дарує нам батьків», «Бог дарує нам Матір», «Бог дарує нам церкву», «Бог дарує нам спільноту». Попри щоденні молитви та Молебні також відбувалися науки, які проводили катехити Ганна Вихор, Надія Кушпета, Ірина Олеха, Наталія Вихор, Ірина Олійник, Оксана Ковтонюк та семінарист ЛДССВ Андрій Вихор.

Дівчата та хлопці мали активний відпочинок, в який входили спортивні естафети, плавання в басейні, турніри з футболу, волейболу та настільного тенісу, різноманітні розваги, до того ж і жартівливого характеру, і, як вже заведено у наших християнських таборах, банси – руханки під музику.

Християнський табір мав змогу побувати на екскурсіях: похід на гірську галявину, з організованим пікніком, подорож в готельно-відпочинковий комплекс «Вежа ведмежа» -  єдина база по Карпатах з мотузковим парком, де відпочинок був доповнений стрибками на батуті, дитячими квадрациклами, велосипедами, хлопці мали можливість постріляти з лука. Також на базі розташований міні-зоопарк з милими кізками і баранчиками, кроликами, павлінами. Однак, учасники християнського табору відвідали не лише місця, де можна активно відпочити, а й мали змогу побувати у Славській церкві Успіння Пресвятої Богородиці.

На завершення відпочинку, діти та молодь мали вечорниці з цікавими іграми, конкурсами, веселими танцями та піснями.

Тиждень у літньому християнському таборі промайнув дуже швидко, попри те, враження у всіх залишилися на позитивній та незабутній ноті. Варто подякувати організаторам табору, вихователям, які проводили цей незабутній відпочинок, кухарям, чию кухню слід окремо виділити смачними українськими домашніми стравами та усім учасникам табору, які наситили відпочинок своїм чудовим настроєм та активною участю

Вихор Марія

 

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336