Послання 2024

Пошук по сайту

У Зашкові на Покров – дні віднови

Дні духовної віднови вже традиційно в Зашкові відбуваються двічі на рік: перші під час Великого посту, а другі напередодні малого парафіяльного празника Покрову Пресвятої Богородиці, адже при церкві св. арх. Михаїла споруджено дзвіницю, у першому поверсі якої освячено 2010 році каплицю Покрову Пресвятої Богородиці. Відтоді у парафії два празничні відпусти.

Цьогоріч реколекції навесні і восени у селі провадив отець-єромонах Роман Жиравецький із монашого згромадження Редемптористів, який служить у храмі св. Йосафата м. Львова. У центрі цих духовних наук і для дорослих, і для молоді отець-реколектант поставив значення Святого Письма у житті християнина та Божу любов.

Так запалив образ непрочитаного листа, про який розповів о. Роман, що з’явилось невпинне бажання ще завзятіше вивчати Лист Небесного Батька – Святе Письмо.

«Слова про Божу любов додали снаги вірним витримати і переглянути кожному свої зранення, власну історію. Адже Отець полюбив нас відвічною любов’ю, ще коли ми були у лоні матері. Любов Божа не залежить від нашої поведінки, вона просто є, без нашої заслуги, тільки тому, що ми – Його діти! Бога так легко можна знайти у своєму серці! Варто лише не бути легковажним! Ці істини підживили полум’я любові у наших серцях до Ісуса».

Заохочуючи вірних до участі в реколекціях отець порівняв людську душу з кошиком, яким води хоч не принесеш, та все-таки він стане чистішим після, здавалося б, такої даремної роботи! І так справді сталося – «так наче під час духовних віднов примусово зупинився такий невблаганний час і кожен зміг розчистити дорогу до власного серця, зробити там більше місця для Ісуса!»

Повідомила Олеся Пастущак
Світлини Андрія Грицайка

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336