Послання 2024

Пошук по сайту

На Бродівщині молилися перед мощами святого цілителя Пантелеймона

У селах Сухота та Підгірці Бродівського деканату вірні поклонилися мощам святого цілителя Пантелеймона.

Мощі цілителя Пантелеймона прибули з храму Покрови Пресвятої Богородиці с. Станіславчик. До Сухоти і Підгірців їх привіз о. Тарас Дзьоба, який здійснює там своє священиче служіння.

Спершу святі мощі побували у селі Сухота, де 9 жовтня у співслужінні шести священиків відбувся «день молитви» в рамках якого вірні приступали до Таїнств Сповіді, Євхаристії, а важкохворі люди прийняли і таїнство Єлеопомазання. Рівно ж вірні могли занести свої молитви перед іконою і мощами святого цілителя.

У Підгірцях мощі Пантелеймона були два дні з 12 по 13 жовтня, де до них приступило багато християн з різних конфесій. Ті ж, хто через хворобу та старечу неміч не мали можливості прийти до храму в своїх домівках прийняли Таїнства Сповіді та Євхаристії, а також прикладалися до ікони святого цілителя Пантелеймона та були помазані єлеєм освяченим на мощах святого.

У повчальному слові священик наголосив, що «свята мати Церква заохочує вірних користати з заступництва святих угодників Божих, в тому числі і для випрошування у Всемогутнього Господа ласки зцілення чи здоров’я».

Повідомив о. Тарас Дзьоба

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336