Послання 2024

Пошук по сайту

Сокальчани прикрасили співом храмовий празник у Фастові

8 листопада, на святкування храмового празника святого великомученика Димитрія УГКЦ у місті Фастові Київської області, прибув камерний хор, народний ансамбль «Гармонія Душі» та дует акордеоністів із міста Сокаля.

Святкування розпочалось Архиєрейською Літургією, яку очолив Блаженніший Святослав (Шевчук) у співслужінні пароха фастівської громади о. Віталія Марцинюка, ректора Київської Трьохсвятительської духовної семінарії о. Петра Жука, віце-ректора Львівської духовної семінарії Святого Духа о. Ореста Демка, секретаря Блаженнішого о. Олега Олекси, місцевого римо-католицького домініканця о. Михайла, пароха Вербівської парафії о. Олега Лучка, пароха Макарівської парафії о. Євгена Чернюка та отця Ярослава Валюха, сотрудника Катедрального храму св. Апп. Петра і Павла міста Сокаля. Також на Архиєрейську службу прибуло чимало парафіян, вірних з інших конфесій, представники влади, монахині з Києва, гості з сусідніх міст та ближніх сіл.

Під час Літургії, Блаженніший Святослав нагородив ієрея Віталія Марцинюка і перевів до сану протоієрея за заслуги перед Церквою, надавши йому право носити золотий хрест. Потім Патріарх освятив новий хрест на купол храму і освятив скульптуру Божої Матері, яка доречі є першою у цьому місті.

Після Служби Божої, яку співали сокальчани, відбувся концерт для громади міста. Виступав камерний хор, народний ансамбль «Гармонія Душі» та дует акордеоністів.

Повідомила Ірина Мазурик, молодь Сокаля

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336