Пошук по сайту

У катехитичній школі підвели підсумки прожитого Року Віри

З ініціативи катехитів та учнів катехитичної школи 1 грудня парафіяльна спільнота церкви Пресвятої Богородиці Владичиці України м. Червонограда вшанувала світлу пам’ять митрополита Андрея Шептицького та підвела підсумки прожитого Року Віри.

Усі присутні мали нагоду більше дізнатися про життя і пастирську діяльність митрополита Шептицького – ісповідника істини, українського Мойсея, який тернистою дорогою від національного відродження до державотворення в Україні вів довірену йому Богом паству.

Християнська освіта та виховання є чи не найважливішим компонентом у відновленні духовного стержня нашого народу. Великий Митрополит наголошував, що саме «у співпраці між батьками, школою та церквою можна очікувати бажаний результат у встановленні правдивого виховного процесу у дітей та молоді».

Для дошкільнят та учнів 1-3 класів відбулося свято «Ми – діти світла». Діти разом з катехитами та батьками роздумували над значенням віри у нашому житті на прикладі митрополита Андрея. Виставка малюнків, портрети видатних Архиєреїв родини Шептицьких, поезії, катехитичні пісні та ігри, різні практичні завдання, перегляд мультфільму – все це згуртувало присутніх у бажанні зростати у вірі та любові до Бога і ще більше пізнавати Його через катехитичне навчання, щиру молитву та активне християнське життя.

Духовний вечір зорганізований старшими школярами став доброю нагодою, щоб подякувати Богові за всі даровані ласки, проаналізувати, яке важливе значення має християнська віра для нашого суспільства, та, краще пізнавши основні її постулати, надихнути ними своє життя і діяльність. Спільно промовлене «Вірую» при запалених свічках на завершення вечора стало відповіддю на запрошення, яке походить від Бога, а тому є частиною діалогу між Ним і кожним з нас.

Повідомили викладачі катехитичної школи
ім. митрополита Андрея Шептицького

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336