Послання 2024

Пошук по сайту

У школі с. Замочок зацікавлюють школярів до духовності

З 17 по 23 березня 2014 року у Замочківській загальноосвітній школі проходив «Тиждень духовності». Його метою, яку ставила перед собою вчитель християнської етики Клуб Руслана Ігорівна, була: плекання духовності української нації, формування особистості школяра на засадах християнської моралі, доброти, людяності, милосердя, чесності, працьовитості, виховання духовно багатої особистості, яка б усвідомлювала свою відповідальність перед Богом, Батьківщиною, народом, родиною, шляхом пізнання Істини, Добра, Краси.

Як зацікавили учнів до проведення «Тижня духовності»?

Вчитель Клуб Р. І. разом із о. Ярославом Малишем, настоятелем парафії, розробили відповідну Програму. Добре організована, цікава, різноманітна робота – це один із найефективніших засобів пробудження й підтримки в учнів інтересу до формування християнських моральних чеснот. Під час цієї духовної програми діти збагатилися знаннями, розширили кругозір, проявляли ініціативу й самостійність, розвивали індивідуальні здібності, вчилися відстоювати свою точку зору.

Методика проведення полягала в організації заходів, що носили інформаційний та змагальний характер. Під час «Тижня духовності» проводилась щоденна молитва учнів, педагогів під проводом священика з певними наміреннями, цікавою була бесіда вчителів та священика на тему «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» та перегляд кінофільму «Доторкнись і побач», яким зі сльозами на очах пройнялися педагоги.

У шкільній та сільській бібліотеках була оформлена виставка книг духовного напрямку. Після перегляду книжкової виставки, учні школи мали можливість взяти книги для більш детального ознайомлення. Діти були в захопленні від духовної вправи «Добрий вчинок», а також від перегляду фільму «Історія про Ісуса для дітей».

19 березня у храмі св. влкм. Димирія для школярів, вчителів та батьків організовано пройшла дитяча Хресна дорога. Свої естетичні смаки проявили учні 1-4 класів у конкурсі малюнків та учні 5-9 класів у творчих роботах на тему «Мій улюблений біблійний герой». Цікавим завершенням «Тижня духовності» став духовний вечір «Життя в любові – найвища цінність». Тут було підведення підсумків Тижня, за перемогу у конкурсах діти отримали відповідні грамоти та призи, ніхто не залишився без подарунка.

Започаткована форма зустрічей буде продовжуватися і надалі з метою координації роботи по формуванню у дітей та молоді високоморальних якостей, патріотичної та громадянської свідомості, ціннісних орієнтирів, які ведуть людину шляхом пізнання Істини, Добра, Краси.

Повідомила Руслана Ігорівна Клуб, вчитель християнської етики

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336