Послання 2024

Пошук по сайту

Навчити молодь жити в гармонії з Богом, – Тиждень духовності в Сокалі

Навчити молодь жити в гармонії з Богом, ближніми та собою було головною метою організації і проведення Тижня духовності у Сокальській ЗШ І – ІІІ ст. № 5.

Тиждень духовності розпочався 24 березня спільною молитвою учнів та вчителів. На тематичній лінійці був присутній о. Андрій Дутчак (сотрудник церкви св. Ап. Петра і Павла у м. Сокалі), який запросив усіх спільно помолитись за певні намірення, закликав замислитись над своїми вчинками.

Отець Роман Синицький, сотрудник церкви св. Архангела Михаїла, організував цікаву зустріч з учнями 7 класу школи на тему: «Віра в житті людини». Діти зрозуміли, що християни повинні утверджувати свою віру добрими ділами, молитвою, постом та милостинею.

Для учителів та працівників школи священик провів повчальні науки, на яких усі мали змогу дізнатися про те, що хвилює і турбує людину сьогодні та як збагатити духовний світ дитини.

У рамках Тижня духовності було проведено години класних керівників на тему: «Добро починається з тебе», інформаційно-просвітницькі хвилини «Патріарх Йосип Сліпий – святий мученик та ісповідник віри Христа», організовано тематичну виставку літератури, присвячену Й. Сліпому.

Учителями Курило Н. С., Практикою С. В. було проведено тематичні уроки основ християнської етики, присвячені тернистому шляху патріарха Йосипа Сліпого.

У 8 класі відбувся урок-конференція на тему: «Релігійні мотиви у творчості Тараса Шевченка». Учні підготували розповіді про Тараса-християнина. «Шевченко народився та зростав у тому середовищі, в якому наші предки читали Псалтир, Біблію, виховуючись у «страсі та любові до Бога». І це не могло не вплинути на виховання та світогляд Тараса. Цікавою була інформація дослідника М. Гнатишака, який проаналізував «Кобзар» щодо ставлення Шевченка до Бога. Так у 143-х творах згадується Бог, в основу 7-ми поем покладено біблійні сюжети, у 17-тьох творах використано уривки з молитов. Слово «Бог» вжито у «Кобзарі» 600 разів, слово «Матір Божа» - 25 разів. Учні погодились, що Т. Г. Шевченко був глибоко віруючою людиною. Тому він є  прикладом та ідеалом великої жертовної любові до людей, палкої відданості та справедливості. На завершення уроку  переглянули та обговорили сучасний документальний фільм «Мій Шевченко», у якому теж побачили Кобзаря як практикуючого християнина.

28 березня, як підсумок Тижня духовності, о. Андрій Дутчак в актовому залі школи провів Хресну дорогу за участю театру «Благовіст» (керівник п. Руслана Антонюк, п. Марія Дутчак).

Повідомила Світлана Практика,
учитель християнської етики
Сокальської ЗШ №5

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336