Послання 2024

Пошук по сайту

Для випускників проведено бесіду як зробити правильний вибір у житті

8 квітня у стінах Великомостівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей» учні 9-11 класів мали можливість поспілкуватись з отцем-мітратом Володимиром Юськівим, настоятелем церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Великі Мости, деканом Белзьким та викладачем, доцентом кафедри соціології та культурології Національного лісотехнічного університету України, кандидатом історичних наук, головою Науково-педагогічного товариства імені Григорія Ващенка лісотехнічного університету Володимиром Андрушком.

Такі зустрічі відбуваються не вперше. Це стало можливим завдяки отцю Володимиру Юськіву, який на попередній зустрічі вийшов з проханням до директора Великомостівського НВК Галини Стадницької щодо продовження співпраці з викладачами вищих навчальних закладів та Українського католицького університету.

Зустріч розпочалась спільною молитвою та словами із Святого Письма. Присутні ще раз віддали шану загиблим на Майдані, тим людям, які віддали своє життя за наше краще буття. Далі отець Володимир на життєвих прикладах показував присутнім, що спільними зусиллями і разом з Богом можна знайти вихід із важких ситуацій, що завжди потрібно мати віру.

Розмову продовжив пан Володимир Андрушко. Він звернув увагу, що розвиток різноманітних криз у суспільстві своїм корінням починається із кризи духу людини. Щоб цього не сталось молоді люди повинні бути готові і знати, як діяти. Молодь ще не має великого життєвого досвіду, тому частіше потрапляє у небезпечні ситуації. Сьогодні, коли вони ще учні, про них піклуються батьки, близькі люди, які завжди підтримають і зрозуміють, вбережуть від поганого. Але вже скоро, більшість покине батьківське гніздо і піде здобувати вищу освіту в інші міста, де рідних не буде поруч. Навколо багато спокус, які не завжди залишають по собі хороше, а навіть у більшості випадків, приносять нам розчарування, неспокій, біль. Професор навів факти сьогоднішньої ситуації в Україні в сферах здоров’я, навчання, стосунків між особами протилежної статі. Адже людина така істота, яка вірить більше цифрам. Судячи з даних, населення нашої держави не піднімається на вищі ступені розвитку, а, навпаки, опускається у прірву, деградує, а прикро те, що молодь піддається спокусам. Пан Володимир навів приклади із життя, адже на його очах діти проживають перші дні без нагляду батьків, коли вступають у вищі навчальні заклади, коли підростаюче покоління стає дорослими людьми. Щоб майбутні випускники не пішли хибним шляхом, їм потрібно перш за все зробити правильний вибір, зважувати всі за і проти, обмірковувати своє рішення, а головне бути поінформованими. Він наголосив, що потрібно не забороняти щось, а пояснювати, чому цього робити не варто. Усі слова обґрунтовував науковими даними та життєвими ситуаціями. Адже доросле життя повне спокус, які мають негативні наслідки: тютюнопаління, алкоголізм, наркоманія, розпуста. І для того, щоб ми могли протистояти цьому, ми повинні виховувати у собі і дотримуватись моральних і духовних цінностей. А головне прагнути чистоти думок, помислів, вчинків, серця, душі і тіла. І саме у ці дні – дні Великого посту, варто зупинитись і проаналізувати свої думки і вчинки, покаятись і з чистою душею іти творити добро.

Усім присутнім пан Володимир роздав буклет «Жити у чистоті», у якому наведено інформацію про наслідки дошлюбних стосунків і що потрібно робити, щоб жити у чистоті. Також всі отримали листівку «Моя дитино!», у якій виписано цитати із Біблії, які можуть стати порадами у житті.

На завершення зустрічі присутні подякувала гостям за те, що вони завітали до них та провели хвилини духовної бесіди.

Повідомила Оксана Крук, вчитель
Великомостівського НВК

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336