Пошук по сайту

Марійська дружина провела загальноміські гаївки у Червонограді

У Червонограді уже склалася традиція: щороку, три дні, починаючи із Великодня, на центральній площі міста проходять гаївки. Організовує їх Марійська дружина із церкви св. Юрія.

Марійці продумують програму і є аніматорами, тобто проводять всі гаївки, ігри, танці, конкурси. Загалом цього року активно займалось цим заходом близько двадцяти осіб, а також їхній духовний провідник – о. Севастіян, ЧСВВ.

«На жаль, у перший день, на сам Великдень, був дощ і хоча бансами на прославу Божу дощ відігнали, проте він таки встиг відлякати людей. Зате на наступні дні Бог дарував нам чудову погоду і вони видались надзвичайними, а на третій день була найбільша кількість людей на гаївках за всі роки», – говорять організатори.

Проводились веселі банси, заплітали шуми, бігали змійки людей, був і кривий танець, гаївка-млин, чудовий струмочок та просто найкращі та найщиріші обійми між усіма присутніми, а також була ще жива музика, співали найкращі співаки Марійської дружини, точніше гурт «Яка різниця» і звичайно багато-багато всього іншого.

Насамкінець самі аніматори так захопилися гаївками, що зі сумом завершували їх.

Цей захід вдався на славу й усі тепер з нетерпінням чекають наступного Великодня з його гаївками.

Повідомив Мар’ян Мельник

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336