Пошук по сайту

Про Тиждень духовності у парафіях Буського деканату

Протягом Тижня духовності у навчальних та виховних закладах Бущини кожен день починався зі спільної молитви учнів, педагогів, батьків під проводом священиків.

Висловлювалися намірення: за Україну, збереження миру та єдності народу; за героїв Небесної Сотні; за наші сім’ї, родини, за духовних провідників – священиків, монахів, катехитів, вчителів християнської етики, за усвідомлення людством великої відповідальності за створений Богом світ.

У Новому Милятині після молитов були виголошені священиком промови на тему «Молитва в житті людини», «Великий піст». Переглянуто духовний фільм «Фатіма» з учнями початкових класів. У каплиці УГКЦ с. Новий Милятин за участю учнів молодших і середніх класів відмовлена устами дітей віршована дитяча Хресна дорога.

В Ріпнівській школі Тиждень духовності був поєднаний із молитвою за нашу державу і з вшануванням пам’яті Великого Кобзаря. Також проведене біблійні бесіди учнів з о. Ігорем Кухарем.

У с. Андріївка о. Іван Мигаль дав науку на тему: «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом». Відбулися такі заходи: виставка книг у сільській і шкільній бібліотеках на духовну тематику: «Доторкнись до України серцем»; конкурс малюнка для учнів «Моя сім’я – мій скарб» та «Мій улюблений біблійний герой»; духовний вечір для учнів: «Життя в любові – найвища цінність»; екологічні бесіди: «Що робити, щоб наша земля була здоровою» та екологічна толока: «Рідне село - прекрасна планета».

В селах Ракбовти та Купче проведено спільні молитви у школі та храмах. Виголошено великопосну науку для молоді.

В смт Красне в приміщені школи відбулася спільна молитва учнів, педагогів, батьків під проводом священика о. Степана Жукровського за нашу державу Україну, збереження миру та єдності Українського народу… Тоді ж діти прийшли до храму на Хресну дорогу, яку вони жертвували за мир і спокій в державі. В дитячому садочку відбулися духовні розважання на тему плекання в наших родинах моральних і духовних цінностей.

В с. Куткір молилися за героїв Небесної сотні, які віддали життя за нашу Батьківщину – Україну. Також відправлялася Хресна дорога, проводилася бесіда з діточками, під час якої згадували про важливість Таїнства Покаяння.

Повідомили парафіяльні священики

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336