Послання 2024

Пошук по сайту

Великий духовний дарунок парафіяльному храму с. Підгірці від владики Михаїла Колтуна

Велике духовне свято відбулося в неділю, 29 червня у мальовничому краю Львівщини – с. Підгірці. В цей день парафіяни храму священномученика Миколая Чарнецького новомучеників УГКЦ відзначали свій храмовий празник.

Святочну Божественну Літургію очолили декан Бродівський отець Богдан Вихор та  синкел у справах душпастирства о. Степан Макар у співслужінні інших священнослужителів та під спів парафіяльного дитячого хору.

Особливим цей день зробив щедрий дарунок від духовного батька – Архиєрея Сокальсько-Жовківської Єпархії Владики Михаїла (Колтуна), який передав парафії на постійне зберігання мощі священномученика Миколая Чарнецького. «Цей духовний дарунок є дуже актуальним для нашого храму і громади», - наголосив настоятель – о. Тарас Дзьоба, адже за посередництвом молитов цього святого, який віддав своє життя за Христа і до останнього подиху був вірним Українській Греко-Католицькій Церкві стаються багато зцілень, чуд оздоровлення, в тому числі і здоровлення віри!

У вітальному слові, після Літургії, представник єпархії -  о. Степан Макар подякував настоятелю за душпастирську працю, а вірних закликав гуртуватися та докладати зусиль для віднови цієї святині.

Також цього дня було посвячено копію Підгорецької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, пожертвувану однією родиною з нагоди празника. Символічно, що чин посвячення ікони здійснив ієромонах Власій з Василіянської монашої обителі, де зберігається оригінал цієї ікони.

Після водосвяття всі парафіяни та гості свята приступали до мощей священномученика Миколая Чарнецького та отримували благословення  єлеєм.

о. Тарас Дзьоба

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336