Послання 2024

Пошук по сайту

Ієромонахи Жовківського монастиря відзначають ювілей священства

Цього року, у день святих Верховних Апостолів Петра та Павла 15-ту річницю священства відзначають ієромонахи Чину святого Василія Великого о. Климентій Стасів та о. Терентій Довганюк, священики, які душпастирюють при Жовківському монастирі Різдва Христового.

За роки священичого служіння вони здобули широку популярність серед своїх парафіян, як добрі, чуйні та дбайливі пастирі.

о. Терентій Довганюк, ЧСВВ, у 1999 році, після свячень, призначений на служіння до Жовківського монастиря Різдва Христового. У 2002 році о. Терентія призначають настоятелем монастиря Святого Йосафата у місті Володимирі Волинському. Протягом десяти років перебування на землі святого Йосафата парафіяни полюбили свого настоятеля. Своїм вірним служінням священик заслужив їхню повагу. Як свідчать вірні, «о. Терентій - надзвичайно добра людина, він випромінює дуже багато світла, любові і тепла! Дуже сильний проповідник, великодушна людина. Він – взірець гідного та достойного священика, що вніс вагому лепту для духовного росту і пізнання Божої любові у серці кожного із нас у Волинському краю. Справи цього священика варто наслідувати!».

З липня 2012 року о. Терентій Довганюк призначений на служіння в Жовківський монастир Різдва Христового координатором Апостольства Молитви в Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні. Тут він продовжує засівати добре зерно у своїх проповідях, запалювати людські серця великим полум’ям Божої Любові. Плідно та наполегливо виконує працю на Божій Ниві, сліди якої неможливо буде стерти, а її плоди ми будемо продовжувати споживати. «о. Терентій окрім доброго священика, зумів стати для кожного з нас приятелем, вчителем, порадником», – стверджують парафіяни.

о. Климентій Стасів, ЧСВВ, з 2005 року директор видавництва «Місіонер». Отець своєю працею засіває добірне зерно в людські душі, а його плоди зароджуються у кожного, хто читає книги ВВП «Місіонер». Священик запалює серця читачів великим полум’ям; своїми матеріалами про духовність допомагає пірнути в море Божої любові. І за це йому велика вдячність від читачів.

Повідомили парафіяни церкви Серця Христового м. Жовкви

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336