Послання 2024

Пошук по сайту

«Веселі канікули з Богом» у Тартакові

Прикладом християнського відпочинку став літній табір, що проходив з 14 по 18 липня на території храму Різдва Пресвятої Богородиці в селі Тартакові, що на Сокальщині.

Отець Богдан Лилик, настоятель парафії, організував цей захід і запросив на допомогу двох студенток з УКУ, щоб діти мали змогу весело провести дозвілля, в ігровій та зрозумілій формі пізнали Господа і мали нагоду більше дізнатися про Церкву та своє місце в ній. Наталя Катола і Вікторія Шимко приклали багато зусиль, щоб учасники табору були задоволені. На допомогу Наталі та Вікторії прийшли дівчата з парафії Василина Бойко, Марта Дзік і Марія Масинник, які у різний спосіб старалися долучитися до проведення літнього табору.

У перший день на «Веселі канікули з Богом» у Тартакові прийшло 35 дітей віком 6-14 років. Діти мали можливість отримати досвід спілкування з однолітками, поділитися знаннями і навичками з ближніми, при цьому здобувши нові. Різні характери дітей вдалося залагодити спільною молитвою та працею.

Розпочався табір з Молебня до Христа Спасителя. Потім проходила катехизація на тему «Шість правд віри». Свою майстерність таборяни показали і в гуртковій роботі. Наталя і Вікторія проводили майстер-класи, орігамі та цікаві нові ігри, які дуже сподобалися дітям. Дівчата читали релігійні оповідання під час яких можна було розважити над такими темами «Я і церква», «Я і моя сім’я», «Я і мої друзі». Під час табору настоятель парафії разом зі своєю дружиною пригостили всіх учасників табору морозивом та цукерками.

Впродовж тижня діти мали змогу молитися разом щоденні молитви, танцювати рухливі банси, бавитися Великі ігри усім табором, працювати в групах, слухати катехизації, які проводив о. Богдан Лилик.

Завершальним акордом табору став конкурс дітей під назвою «Найкращий талант». Вони зуміли показати чого навчилися протягом тижня. Журі нагородило учасників різними призами. Це був хороший заряд енергії для всіх.

Останній день табору пройшов по-особливому. Зранку діти і вихователі мали змогу приступити до Сповіді і під час Божественної Літургії приймали Св. Причастя. Після Служби Божої о. Богдан освятив і подарував кожному учаснику та вихователям медальйони, на яких зображена Пречиста Діва Марія. Священик подякував дітям за те, що ходили в табір і організував усім присутнім фуршет. Також отець Богдан висловив щиру подяку вчителям і вихователям за співпрацю і побажав їм здоров’я, щастя, радості, сили, натхнення і гарної долі.

Повідомила Марія Масинник,
вчитель іноземних мов

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336