Послання 2024

Пошук по сайту

«Добрі християни – чесні громадяни», - змістовний відпочинок для дітей у Червонограді

Цьогорічний відпочинковий табір «Добрі християни – чесні громадяни» проходив з 28 липня по 3 серпня при парафії УГКЦ Пресвятої Богородиці Владичиці України м. Червонограда та став рекордним за кількістю учасників – 430 дітей з різних парафій та 40 аніматорів.

Кожен день розпочинався Молебнем до Пресвятої Богородиці. Усі просили за батьків, друзів, хворих. А ще складали молитви до Всевишнього за здоров’я тих, хто воює за мир і спокій у нашій країні, вшановували пам’ять загиблих. Опісля – традиційне виконання Гімну України та таборового гімну «Молюсь за тебе, Україно!».

Гасло цьогорічного табору - «Добрі християни – чесні громадяни», тому програма була наповнена духовним змістом та патріотизмом. Щодня аніматори під проводом сестер – монахинь проводили катехизацію. Адже «ми будуємо Живу церкву, церкву дітей та молоді, які є запорукою щасливого майбутнього».

Мешканці міста не раз зупинялися із сльозами на очах, коли бачили, як ідуть загони «Армія Ісуса», «Українські ангелята», «Юні патріоти», «Козацькі діти», «Захисники України», «Українська родина», «Козачата», «Українська гвардія» під синьо-жовтими прапорами та співають патріотичні пісні. Цього року, як ніколи раніше, учасники відчували гордість за свою державу, відповідальність за її майбутнє, повагу до захисників Вітчизни. Щоб їх підтримати і подякувати за мужність, написали листи. Незабаром вони знайдуть своїх адресатів у зоні бойових дій.

Аніматори розуміли, що зацікавити сучасних інформатизованих дітей досить важко, тому старанно готували веселі ігри, брейн-ринг, банси, цікаві інсценізації, квест, спортивні змагання, козацькі забави. Використовували інтерактивні методи, які допомагали дітям розвивати свої таланти та вміння, робити впевнені кроки у пізнанні Бога та розумінні віри. Але й від підопічних вони перейнялися дитячою безпосередністю, щирістю, безкорисливою любов’ю. «Це був час духовного зростання, спілкування із друзями, радісного сміху, щастя та позитивних емоцій. Усі ми стали однією дружньою християнською родиною».

На завершення учасники підготували святкову концертну програму. Пісні, танці, повчальні сценки на духовну тематику, декламування віршів у виконанні маленьких та юних акторів. Це був справжній зорепад талантів, адже кожна команда намагалася вразити суперників, батьків, журі, щоб здобути перемогу. «І ось нагородження переможців, святковий салют, солодке частування, спільне фото на пам’ять».

Кульмінацією «Веселих канікул з Богом» стала поїздка у аква-парк у м. Львів.

Подяка від учасників, аніматорів та батьків організаторам та духовним провідникам - настоятелю храму о. Володимиру Ващуку та о. Василю Кметю, сестрам згромадження св. Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії та усім, хто долучився до проведення «Веселих канікул з Богом».

Повідомили аніматори Катерина Алпатова, Тетяна Гумен, Катерина Наливайко

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336