Послання 2024

Пошук по сайту

Розповідь про свято Урочистого Святого Причастя в Старому Селі

19 - 20 липня у парафії Воскресіння Господнього с. Старе Село Рава-Руського деканату відбулося свято Першої Сповіді та Урочистого Святого Причастя.

Про святкування повідомляє Володимир Савчак, голова батьківської групи.
«Декілька місяців наші діти готувалися до урочистого Святого Причастя. Кожної неділі відвідували Богослужіння, після якого в них була підготовча наука. Навчання проводив отець Василь Дацків, настоятель храму Воскресіння Господнього, який пояснював дітям як правильно хреститися, молитися та не зійти з Божої дороги.

Урочистість розпочалася 19 липня, коли діти приступили до Святої Сповіді. Спочатку о. Василь благословив дітей та дав їм настанову на подальше життя. Опісля діти приступили до Таїнства Сповіді.

20 липня, у неділю, день розпочався святково. Дівчата одягнули білі пишні суконки, а хлопці сорочки та костюми. Відтак разом зі своїми рідними прибули на Святу Літургію. На церковному подвір’ї дітей чекав отець Василь і урочисто ввів їх до храму Божого. Діти заходили під дзвін дзвонів, тримаючи білі лілеї в руках і їх супроводжували дівчата з фанами.

Діточки вишикувалися півколом перед Царськими вратами і зі свічками в руках слухали та молились чекаючи найурочистішого моменту. Коли підійшов час вони дружньо виголошували Символ Віри і молитву покаяння, після цього зі своїми хресними батьками підходили до священика і приймали Тіло і Кров Ісуса Христа, під видом хліба і вина.

Після закінчення Святої Літургії, о. Василь Дацків привітав причасників з їхнім «першим важливим екзаменом у житті». Священик вручив кожній дитині Пам’ятки про Першу Сповідь і Урочисте Причастя.

Далі був виступ дітей з віршами для парафіян, гостей, родичів та о. Василя. Продовжилося свято в дома, у колі рідних та близьких».

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336