Послання 2024

Пошук по сайту

У Червонограді відзначили десятиліття парафії Пресвятої Богородиці Владичиці України

7 вересня Червоноградська парафія Пресвятої Богородиці Владичиці України урочисто відзначила десяту річницю від заснування, двадцятип’ятиріччя виходу УГКЦ з підпілля, храмовий празник та освячення Катехитичної школи ім. митрополита Андрея Шептицького.

Передували цій події реколекції, які протягом трьох днів виголошував о. Тарас Гринчишин, духівник школи св. Софії з м. Львова.

Урочисту Божественну Літургію очолив Преосвященний владика Михаїл Колтун. Архиєрей здійснив рукоположення у сан пресвітера Івана Венгрина та Віктора Семена, а дияконські свячення отримав Роман Кравець. Після Літургії єпископ з священнослужителями освятили новозбудовану Катехитичну школу.

Проповідуючи про роль Пресвятої Богородиці у нашому житті, архипастир зазначив: «Ми відзначаємо свято Володарки життя, бо ми Їй присвятилися тим велелюдним актом проголошеним Патріархом Святославом у цей тривожний час. А ще перед тим, Блаженнішим Мирославом-Іваном Любачівським був висловлений акт посвяти, як тільки Церква вийшла з переслідування. Ще раніше Ярослав Мудрий присвятив наш народ Богородиці, а ще перед тим Ісус Христос присвятив весь людський рід Богородиці в особі Івана Євангелиста, сказавши: «Ось мати твоя». Тому проповідник заохотив «повторювати і оживляти це відчуття нашої присвяти Пресвятій Богородиці Владичиці України». «Нам треба її признати, як ту, яку Господь посилає для нашого спасіння і молитися, щоб Божа сила в нас проявлялася», - сказав архиєрей.

Звертаючись до парафіян, єпископ наголосив, що треба «віддати себе під опіку і провідництво Богородиці, щоб вона вела нас до тої щасливої пристані Царства Божого тут на землі, в нашій рідній Батьківщині, в нашому місті Червонограді та нашій парафії. Щоб ми могли святкувати її щоденно промовляючи тропар, цінуючи запрестольну ікону Владичиці України так, щоб мати її в своїх домівках, щоб пам’ятали про її опіку».

На завершення настоятель парафії о. Володимир Ващук сказав: «Дякую Богові за цей дар, що ми сьогодні всі разом і за ці десять років спільного служіння, будови та розвитку нашої церкви. Це є наша праця, надбання і багатство, які ми кожного дня розвиваємо. Всі разом, я, о. Михайло Микита, катехити, сестри-монахині, діти, молодь, хористи, і всі парафіяни. Дякую кожному!» «Цей скарб парафіяльного життя ми плекаємо і хочемо його розбудовувати», - підсумував священнослужитель. Відтак доброчинцям і ревним парафіянам було вручено подячні архиєрейські грамоти.

Ввечері в Народному домі відбувся концерт для парафіян та гостей. Виступали: хорова капела «Трембіта», церковний хор «Елеос», молодіжний хор, дитячий хор «Ангелятко» та камерний хор.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336