Послання 2024

Пошук по сайту

У Жовкві урочисто розпочали навчання у катехитичній школі

19 жовтня у Жовкві відбулося урочисте відкриття навчального року у катехитичній школі імені блаженного єромонаха Віталія Байрака при монастирі отців Василіян.

Діти, батьки, катехити розпочали катехитичний рік спільною молитвою та отримали благословення для подальшої праці. Усі учасники школи були поділені на наступними категоріями: дошкільнята, ті, що готуються до Святих Тайн Сповіді та Причастя, група дітей післяпричасників, підлітки та батьки. Варто зазначити, що на парафії катехитичну місію здійснюють не тільки сестри-служебниці Непорочної Діви Марії, а й молодь храму, яка, прикладом свого служіння допомагає дітям та іншим молодим особам духовно зростати.

Також свою діяльність відновив гурток «Творімо разом», де діти разом із жовківськими аніматорами мають змогу розвивати свої творчі таланти.

Новинкою цьогорічного катехитичного сезону стало відкриття школи аніматора під назвою МоКаДо (молитва, катехизація, дозвілля), метою якої є виховання підростаючого покоління для служіння іншим. Приємною несподіванкою було те, що вже на першу зустріч прибуло багато молоді, яка готова жертвувати свій вільний час для добрих справ.

Перша зустріч відбулася у веселій, невимушеній обстановці. Всі ділилися позитивними емоціями та передавали частинку свого тепла іншим. Учасникам розповіли про основні засади аніматорства та привідкрили світ «бансології». На занятті з акторської майстерності аніматори-початківці мали змогу спробувати себе у ролі акторів. «Одягаючи маску на обличчя, ми знімали її з душі і ставали справжніми. Молоді люди із захопленням виконували вправи, які допомагають концентруватися та контролювати власні емоції, адже для актора це чи не найголовніше. Це було чудовою нагодою здружитися усім учасникам, адже бажання долучитися до МоКаДо виявили не лише парафіяни нашого храму».

Вже на першій зустрічі багато хто зрозумів, що школа аніматора – це велика родина, в якій кожна молода людина є потрібною.

Повідомила Галина Шиделко, парафія оо. Василіян, м. Жовква

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336