Пошук по сайту

У Новосілках молитовно вшанували о. Маркіяна Шашкевича

6 листопада з нагоди двісті третьої річниці від дня народження о. Маркіяна Шашкевича в селі Новосілки Буського деканату молитвою вшанували пам’ять Будителя Галичини.

На цвинтарі, на місці першого поховання поета відслужили панахиду. До присутніх з повчальним словом звернувся декан о. Володимир Залуцький. Протопресвітер розповів про постать о. Маркіяна, його служіння і любов до рідного краю, які є прикладом для всіх нас в цей нелегкий для нашого народу час. Перед присутніми з концертною програмою виступили учні місцевої школи. На завершення о. Іван Білута, настоятель парафії, подякував за молитву і час присвячений постаті о. Маркіяна Шашкевича.

Також в цей день школа імені о. Маркіяна Шашкевича села Новосілки прийняла молитовну естафету від шкіл села Полоничі і Богданівка Буського району. В класі християнської етики декан о. Володимир Залуцький, о. Петро Гунчак, о. Іван Білута разом з учнями і педагогами помолилися Молебен до Пресвятої Богородиці. На завершення отець-декан поблагословив всіх присутніх на цю молитовну подорож.

Цілий тиждень, кожного ранку вчителі, діти, батьки, односельчани, молилися спільно вервицю за Україну. Протягом дня кожен бажаючий зі школи чи села мав можливість помолитися перед іконою Богоматері. Під час молитовної естафети діти і вчителі отримали в подарунок вервички.

Повідомила Світлана Білута, катехит парафії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336