Послання 2024

Пошук по сайту

У парафіях вшановували героїв Небесної Сотні

У парафіях с. Дідилів Новояричівського деканату, с. Звертів Дублянського деканату та с. Сопошин Жовківського деканату вшанували героїв Небесної Сотні.

20 лютого в с. Дідилів парафіяни на чолі з парохом о. Олегом Сідельником вшанували пам’ять героїв. О 17:00 год. розпочалася заупокійна Літургія, по закінченні виголошено слово про Небесну Сотню і звершено Панахиду, відтак всі разом заспівали пісню «Боже, послухай благання». Потім процесійною ходою із лампадками і прапорами, під спів «Ой у лузі червона калина», вирушили до центральної дороги, де заспівали Гімн України, Церковний гімн та інші патріотичні пісні і поклали вздовж дороги засвічені лампади.

В річницю трагічного дня розстрілів учасників Революції гідності у с. Звертів пригадали події минулого року. Біля Могили борців за волю України парафіяни з о. Романом Кравцем помолилися Панахиду. Співали «Пливе кача», декламували вірші: «Мамо не плач», «Не плач за мною, мамо» та ін.

У Сопошині молилися Панахиду, яку очолив о. Ярослав Петруха. Відтак був вечір пам’яті – реквієм та хода зі свічками до банера Небесної Сотні, який встановлений біля траси Львів – Рава-Руська. Зібралось багато свідомих людей, які пам’ятають і шанують своїх героїв.

Повідомили: Галина Сідельник, Галина Недомірко та Катерина Сорочак

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336