Пошук по сайту

Молодь із Жовківщини молилася в святинях міста Києва

Нещодавно молодь парафії свв. апп. Петра і Павла с. Стара Скварява Жовківського деканату відвідали духовні святині столиці України. Очолив поїздку настоятель парафії о. Степан Макар.

Про перебування в Києві враженнями діляться молоді парафіяни:
«Здається, що літо вже давно минуло і очікувати якогось відпочинку було тільки мрією, але, як кажуть, коли чогось по-справжньому хочеш, воно неодмінно здійсниться. Яскравим прикладом того є учні та вчителі Староскварявської школи, які за сприянням отця Степана Макара, пароха цього села, здійснили поїздку в місто Київ.

Відразу, по приїзду, у столиці була не зовсім сприятлива погода: йшов дощ, було холодно. Проте, з Божою допомогою ближче до полудня вітер вщух, небо ясніло блакиттю, сонце всміхалось, немов вітало нас-гостей зі Старої Скваряви. За допомогою екскурсовода ми відкрили для себе багато нового... Відвідини київських святинь ми розпочали з визначного місця - Аскольдової могили, яка пишається своїм минулим. Не можна не згадати Києво-Печерський монастир, Софіївський, Володимирський, Золотоверхий Михайлівський собори, де ми, учасники подорожі, могли не тільки спостерігати за незрівняно-прекрасною архітектурою різних століть, але й збагатити себе духовно, адже атмосферу любові та блаженства не можливо було не відчути. У храмі Благовіщення Богородиці при Патріаршому соборі ми взяли участь у Божественній Літургії.

Також, не менш захопливо було побувати біля будівель Верховної Ради, Кабінет Міністрів, резиденції Президента України та будинку з химерами. Пам’ятним залишиться для нас Дніпро широкий, краса якого, оспівана у віршах та в піснях. Дивлячись на потік води та прислухаючись до шуму хвиль, хотілося кричати від щастя. Бажання, щоб це ніколи не закінчувалось було в кожного. На завершення пощастило побувати на Хрещатику, місці визначному та славнозвісному.

Помилуватись красою вечірнього міста нам довелось уже в автобусі, адже час було повертатись додому. Проте, події, що трапились з нами запам’ятаються на все життя, адже неможливо викарбувати з пам’яті те, що вражало наші серця і заставляло по-справжньому почувати себе щасливим. Додому приїхали сповнені сили, нових вражень та емоцій».

Повідомили Софія і Люба Мариняк

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336