Пошук по сайту

Парафіяни з Буська здійснили прощу до найбільшої шопки в Україні

9 лютого 2013 року парафіяльна молодь, діти і їх батьки, разом із настоятелем храму святого Юрія м. Буськ о. Андрієм Баглаєм та о. Романом Малькевичем, здійснили прощу до найбільшої шопки в Україні, яка була споруджена у Тернополі.

На завершення цьогорічного різдвяного циклу парафіяни вирішили поклонились найбільшій шопці в Україні, яка знаходиться у храмі святого Петра, яку обслуговують отці Чину Братів Менших (Францискани). о. Юстиніан, ігумен монастиря, розповів про задум спорудження такої унікальної шопки єдиної в Україні.

По завершенні екскурсії був відслужений Молебен до Христа Чоловіколюбця. На запрошення отця-ігумена прочани відвідали монастир, де мали змогу відчути гостинність і доброту отців і братів цієї спільноти.

По дорозі до дому учасники прощі побували у Тернопільській Духовній Семінарії імені патріарха Йосипа Сліпого, де о. Михайло Пастух, віце-ректор, провів екскурсію для хлопців – вівтарників, розказавши і показавши внутрішнє життя семінарії.

В дорозі всі разом молились вервицю, колядували і віншували.

Дякуючи Богу за можливість, о. Андрію за організацію цієї прощі усі повертались додому духовно піднесеними та щасливими.

Повідомив о. Роман Малькевич

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336