Пошук по сайту

Під час реколекцій в с. Потелич вірні поклонилися мощам блаженного Миколая Чарнецького

12-14 квітня 2013 року в храмі Зіслання Святого Духа с. Потелич Рава-Руського деканату проходили Великопосні реколекції, під керівництвом о. Петра Ковальчука, ЧНІ. У часі реколекцій були привезені для поклоніння мощі блаженного Миколая Чарнецького.

Центральною ідеєю реколекційних наук були роздуми над притчею про Блудного сина. У цих науках отець-реколектант, за допомогою виставленої картини художника Рембрандта, наголосив на тому, що Ісус нам відкриває ще одну рису Божого характеру. Ми – блудні діти нашого Небесного Отця, але Він завжди готовий прийняти нас такими, якими ми насправді є, а не такими, якими би хотіли бути, чи якими ми себе представляємо назовні. Бог є одночасно і батьком, і матір’ю.

Відтак учасники реколекцій мали нагоду приступити до Таїнств Покаяння та Пресвятої Євхаристії. Після Вечірнього богослуження в суботу кожний присутній був помазаний олією, яка була прикладена до мощей блаж. Миколая Чарнецького.

На завершення реколекцій, у четверту неділю Великого посту, вулицею села пройшла молитовна Хресна хода. Під час якої роздумували над муками та стражданнями Ісуса Христа, які приводили кожного присутнього до глибшого пізнання Христової любові.

У спільній молитві взяли участь: о. Ярослав Музика, о. Роман Семенюк, ієромонах Петро Ковальчук, місцева влада та мешканці села. У молитовній Хресній ході звучали пісні у виконанні молодих хлопців з м. Новояворівська, хорів із храмів: Зіслання Святого Духа та Пресвятої Трійці.

Наприкінці Хресної дороги до вірних звернувся о. Петро Ковальчук, дякуючи усім за участь у цій Хресній ході. А також пролунали щирі слова подяки отцю-реколектанту з уст о. Романа Семенюка від імені усіх парафіян храму Зіслання Святого Духа.

Повідомила с. Мар’яна Власенко
Згр. сестер св. Йосифа ОПДМ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336