Пошук по сайту

У Низах створено куточок духовності в школі

У час Великого посту у Низівській школі (Сокальський район), а також у дошкільному закладі пройшов Тиждень духовності.

Цей тиждень був розпочатий спільною молитвою на лінійці дітей і вчителів за участю священика о. Ярослава Партики. Дітьми було створено куточок духовності у школі, а також виготовлення емблеми «Я – Божа дитина».

Кожен день був насичений різними духовними заходами. Відбувся чин благословення дітей священиком за участю вчителів та батьків. Особливо до сліз зворушив учнів старших класів перегляд фільму «Страсті Христові». На відкритому уроці християнської етики в 9-му класі о. Ярослав провів реколекційну науку на тему «Що таке гріх».

Вихованці дитячого садка разом із священиком і вихователями відвідали храм, де після спільної молитви почули розповідь про розп’ятого Христа.

Підсумком Тижня духовності стала імпровізована Хресна дорога, яка відбулася вперше по освячених місцях села, за участю учнів школи, духовенства і усієї громади.

«Під час духовних заходів усі глибше пізнали превелике милосердя і любов розп’ятого Христа до нас грішних. Це була особлива нагода, коли ми можемо разом розважити над Страстями Христовими, йти разом з Ісусом Хресною дорогою, з ним вмерти і воскреснути до нового життя», - підсумували учасники.

Повідомила Марія Ярославівна Грицик,
директор школи

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336