Послання 2024

Пошук по сайту

У Жовкві освячено нове приміщення Катехитичної школи

23 червня, у парафії Серця Христового м. Жовкви, освячено відновлений корпус монастиря Отців Василіян, в якому буде розташована Катехитична школа імені блаженного Віталія Байрака, конференц-зал та парафіяльні приміщення.

Урочисте богослужіння очолив єпархіальний єпископ Михаїл Колтун. Під час духовної науки архипастир наголосив, що прицерковна школа є необхідною як для дітей, так і для дорослих. «То є школа Небесного Отця, то школа Ісуса Христа і нам тої школи всім потрібно зазнати, від маленького до великого. Так як Катехизм «Наша Пасха» говорить, так нам всім треба буде переучуватися, доучуватися і набирати знання, смілості і порядності поведінки в Церкві, на вулиці, в школі, в родині, щоби наше християнське життя світилося. Щоби ми те, що робимо робили на славу Божу». Відтак єпископ пояснив, що Катехизм допомагає нам єднатися і сповідувати нашу віру однаково: «По тому Катехизму, ми всі повинні однаково вірити, однаково поводитися у храмі, однаково сприймати його і розуміти, бо це є Катехизм нашої Церкви. І якщо ми любимо Церкву, ми будемо з нею вірити так, як вона нас навчає».

Також архиєрей звернувся до душпастирів та катехитів із заохотою, «щоби ті, які будуть вести навчальну програму, вчили так, як Синод усіх нас зобов’язує. Не так, як собі хтось задумав чи як хоче». «Ми як Церква маємо традицію, маємо наші надбання і ми повинні культивувати їх грамотно, свідомо та з вірою», - підсумував владика.

Після спільної молитви, всі охочі змогли побувати в оновлених приміщеннях і почастуватися біля школи.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336