Послання 2024

Пошук по сайту

У Коломиї провели сорокаденне поминання за архиєреєм Миколаєм Сімкайлом

27 червня у Катедральному Соборі Преображення Христового м. Коломиї служили Божественну Літургію, творячи сорокаденне поминання від упокоєння блаженної пам’яті архиєрея Миколая Сімкайла.

Очолив заупокійну відправу адміністратор Коломийсько-Чернівецької єпархії владика Василій Івасюк у співслужінні владики Михаїла Колтуна, єпископа Сокальсько-Жовківського, єпископа Тараса Сеньківа, Апостольського адміністратора Стрийської єпархії, та понад ста священиків.

Після завершення богослужіння до присутніх звернувся владика Михаїл Колтун. «З владикою Миколаєм ми маємо спільне коріння – прийняли Боже покликання у підпільній Церкві. Нелегко було себе знайти у такому важкому становищі. Великою справою є Боже покликання і кожен має гідно його виконувати, щоб Церква тішилася кожним із нас. Я не зміг бути на похороні владики Миколая, бо в цей час було паломництво з військовими до Люрду, але ми всі молилися за дорогого нам владику», - промовив єпископ Михаїл.

Опісля всі присутні процесійно вийшли з головного храму єпархії на подвір’я до могили владики Миколая, де духовенство очолило Панахиду.

Повідомляє прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336