Послання 2024

Пошук по сайту

Бути ангелами для інших, – заклик єпископа Михаїла у Жовкві

6 жовтня, у храмі св. Йосафата м. Жовкви, звершено подячну Божественну Літургію з нагоди ювілею 60-річчя отця-мітрата Михайла Ткачіва, настоятеля парафії, синкела у справах священиків та голови комісії у справах душпастирства охорони здоров’я.

Очолив богослужіння єпархіальний єпископ Михаїл Колтун. Ставлячи у приклад ювіляра, владика у проповіді закликав усіх присутніх бути ангелами хоронителями для інших. «Отець Михайло має покликання очолювати в єпархії комісію по здоров’ю і це дуже важно є, щоби мати таких ангелів біля себе, бо знаючи, що вони сповняють своє служіння, ми почуваємося безпечні у цьому світі. Цих ангелів ми багато маємо, не тільки по здоров’ю. Є ангел, який ліс пильнує, є ангел, який місто пильнує, є ангел, який воду пильнує. Я поєдную це із тими земними сторожами, але як то важно є, коли я дивлюся на отця Михайла як він піклується про тих дітей, про те здоров’я і вкладає всі свої старання, щоби їм передати це Боже благословення. Якби так кожен був тим ангелом хоронителем життя на своєму місці, своєї родини, де він працює, живе, тоді нам усім було б безпечно і ми могли б один одному довірити своє життя. Як то важно є, щоби на нас могли покладатися інші. Будьмо такими всі, берімо приклад зі святих, з вашого отця, якого ми собі також ставимо в приклад», – зазначив архипастир.

Наприкінці Літургії настоятель прочитав молитву для благословення дітей та молоді, а єпископ окропив їх свяченою водою.

Відтак парафіяни привітали владику Михаїла з двадцятої річницею архиєрейської хіротонії. Опісля архиєрей, священики Жовківського деканату та парафіяни вітали свого співбрата та настоятеля з ювілейною датою – 60-літтям.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336