Послання 2024

Пошук по сайту

Про прощу катехитів Сокальсько-Жовківської єпархії до Риму

Паломництво катехитів тривало з 25 вересня по 3 жовтня 2013 р. Б. У прощі взяли участь 56 паломників. Мета паломництва: міжнародний з’їзд катехитів у Римі 27-29 вересня.

26 вересня учасники відвідали м. Відень, де у храмі Св. Варвари молились Святу Літургію. Після Літургії з о. Любомиром (гід) мандрували вулицями прекрасної місцевості. З Австрії подорож продовжилась до Італії. Наступною нашою зупинкою було місто Асиж. Тут ми молились біля мощей св. Франциска.

І ось ми прибули до Риму, де два дні милувались архітектурою. Нашим гідом був семінарист Євген Кобильник. Святу Літургію та Вечірню молились у Соборі св. Софії разом з Владикою Діонізієм (Ляховичем), Апостольським Візитатором. Відтак о. Андрій Стадницький зачитав послання Голови Патріаршої катехитичної комісії владики Петра Стасюка до Дня Катехита. Зі словом привітання до усіх присутніх звернулася с. Луїза Цюпа і запросила присутніх до Українського папського інституту св. Покрови на святкову трапезу. У сам день 29 вересня духовно збагатились під час Літургії, яка служилась на площі св. Петра. Божественну Літургію очолював Святіший Вселенський Архиєрей Франциск Папа Римський. У своєму зверненні до катехитів він промовляв: «Ким є катехит? Це той, хто зберігає та підтримує пам’ять про Бога, зберігає її у собі та вміє розбудити її в інших людях. Це прекрасно: пам’ятати про Бога так, як Діва Марія, яка перед лицем чудесних Божих діянь у своєму житті не думає про почесті, престиж, багатства, не замикається у собі самій» Опісля богослужіння Папа Римський на папамобілі проїзджав рядами, вітаючи присутніх. Ми, прочани, продовжили свою молитву у базиліці св. Петра біля крипти, де похований блаженний Іван Павло ІІ, і також біля мощей св. Йосафата Кунцевича. А всю красу Риму побачили із купола базиліки св. Петра.

На зворотньому шляху ми побували у Сан-Марино. Наступним містом, до якого наша група діставалася на кораблі, була Венеція, де гід Вероніка із Площі св. Марка водила нас вузькими вулицями міста. Останньою нашою зупинкою було місто Будапешт. При виїзді з Угорщини смакували традиційною м’ясною гарячою стравою гуляш.

Переступили поріг рідної землі України зранку 3 жовтня. Кожен учасник духовно збагачений Божою благодаттю, дивлячись на все прекрасне Богом створене, на своєму обличчі ніс велику радість до своїх рідних, знайомих та близьких. Слава Богу за все!

с. Мар’яна Власенко, ЗСС св. Йосифа ОПДМ
учасниця паломництва

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336