Послання 2024

Пошук по сайту

Священнослужителі єпархії взяли участь у катехитичному з’їзді

8 вересня у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа відбувся з’їзд протопресвітерів задля організації катехитичного служіння, в якому взяли участь й священнослужителі нашої єпархії.

З’їзд розпочався із Божественної Літургії в семінарійній каплиці. У співслужінні із священнослужителями Літургію очолив Владика Богдан Дзюрах, секретар Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви. «Завданням катехита є формувати серце віруючої особи… Треба робити всі зусилля, щоби людське серце очищалося від усього, що Богові немиле, щоб воно наповнювалося Божою благодаттю і Божою любов’ю», – сказав владика Богдан у своїй літургійній гомілії.

Опісля Божественної Літургії священнослужителі перейшли у конференц-зал, де розпочалася науково-практична частина з’їзду. Першим доповідачем став кир Богдан Дзюрах, який представив напрямки сучасного катехитичного служіння: катехизація дітей, молоді, дорослих, а також катехизація перед Святими Таїнствами Хрещення, Подружжя і т. д. Наступною слово взяла с. Луїза Цюпа, СНДМ, заступник голови Патріаршої Катехитичної комісії: «Від доброї катехизації залежить усе життя Церкви». Третім доповідачем на конференції став о. Михайло Гарват, голова Катехитичної гомісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. Після доповідей усі священнослужителі мали нагоду дати свої запитання до доповідачів, поспілкуватися та поділитися своїм досвідом у групах. Серед присутніх священнослужителів активною діяльністю відзначилися о. Ігор Боднар, о. Роман Стецько, о. Роман Синицький та інші священики нашої єпархії.

Загалом, з’їзд протопресвітерів задля організації катехитичного служіння нашої Церкви став чудовою нагодою живої зустрічі священнослужителів для ділення досвідом катехизації, для напрацювання нових завдань та втілення нових ідей, які доручив Господь наш Ісус Христос своїм апостолам при Вознесінні: «Ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в ім.’я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів». Сподіваємося, що цей заклик Христа стане життєвим кредом не тільки усіх священнослужителів, але й кожного християнина, який через Таїнство Хрещення також покликаний до цього служіння.

Повідомив Іван Вихор
Медіа-Центр ЛДС

ФОТОРЕПОРТАЖ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336