Послання 2024

Пошук по сайту

Голова комітету з питань екології звершив Божественну Літургію в наміренні захисників природи

16 - 17 жовтня в Івано-Франківську відбулась чергова робоча зустріч єпархіальних (екзархальних) референтів з питань екології УГКЦ, в рамках якої було підведено підсумки співпраці з моменту установчої зустрічі, яка відбулась 11 червня 2013 р.

17 жовтня було відзначено 5-ту річницю Бюро УГКЦ з питань екології. Зокрема було відслужено Архиєрейську Літургію в наміренні всіх тих, хто здійснює служіння для збереження Божого створіння, яку очолив владика Михаїл Колтун, єпископ Сокальсько-Жовквівський, голова комітету з питань екології Синоду єпископів УГКЦ у співслужінні з єпархіальними референтами з питань екології та за участі переможців Всеукраїнського екологічного конкурсу «Відповідальність за створіння».

Під час зустрічей було презентовано результати екологічних консультацій Ради Єпископських Конференцій Європи (ССЕЕ), які відбулись за участі керівника Бюро УГКЦ з питань екології 18 вересня у Люксембурзі, а також нові видання та напрацювання Екобюро за останні місяці, а рівно ж і плани на майбутнє, в контексті Стратегії розвитку УГКЦ на період до 2020 року: «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Присутні поділилися першими успіхами та плодами служіння для збереження створіння на єпархіальному (екзархальному) рівні у потрійному вимірі життя та діяльності Церкви, а саме: проголошенні Божого Слова, літургійно-сакраментальному житті та дияконії, кожен з яких має свої властиві екологічні імплікації. Учасники зустрічі обмінялись думками та ідеями щодо спільних зусиль та оптимізації майбутнього служіння для збереження створіння.

Повідомляє інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

* Світлина: момент нагородження переможців конкурсу «Відповідальність за створіння»

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336