Послання 2024

Пошук по сайту

У Кудирявцях відзначили 150-літній ювілей храму св. Димитрія

8 листопада у день храмового празника в с. Кудирявці Буського деканату урочисто відзначили 150-ту річницю побудови церкви святого великомученика Димитрія та нагородження настоятеля парафії о. Дмитра Цюпки наперсним хрестом золотого кольору.

Божественну Літургія очолив Преосвященний владика Михаїл Колтун, який у проповіді наголосив, що святкуючи ювілей церкви як храму ми повинні пам’ятати, що «Церква – це є ми, кожний із нас». «Ми святкуємо ювілей храму, неділю, але також маємо святкувати один одного, бо кожний з нас є носієм Божого храму». Любов один до одного має стати найважливішим чинником, який має «розвивати наше життя». Відтак архипастир закликав присутніх застановитися над тим «що ми носимо в своєму серці, в своїй душі та у своїй вірі?» «Коли ми будемо любити один одного, то насправді зможемо любити довкілля, свій рідний край, своє село, родину, сім’ю, парафію. І ця любов примножиться, коли в нашому серці буде віра в Господа», – підсумував проповідник.

На завершення свята о. Дмитро Цюпка застановився над тим, скільки поколінь черпали силу Божої благодаті у цьому храмі за 150 років. Тому подякував усім хто спричинився до віднови споруди: внутрішніх оздоблень, оновлення фасаду, укріплення підвалин, упорядкування прицерковної території. Відтак усім доброчинцям було вручено подячні грамоти та ікони. Особлива подяка була висловлена тим, які пам’ятають свої родові коріння, а живуть в інших місцевостях, зокрема в Криму.

Церковна урочистість закінчилася освяченням води, мируванням та спільною світлиною для історії парафії.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336